Pobjeda za ekipu NK Rijeka - lijepo sportsko druženje za sve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjedom ekipe NK Rijeka, na terenu na Žlinji podno kaštela Morosini-Grimani sinoć je završio Četvrti El-Stil Međunarodni malonogometni veteranski turnir u organizaciji Općine Svetvinčenat i MNK El-Stil. Nogometaši Rijeke kojima je prošle godine pripalo srebro i najmlađi su veterani turnira, u završnici su svladali momčad MNK El-Stil s pet naprama tri. U utakmici za treće mjesto, nakon izvođenja kaznenih udaraca, FK Borac iz Banja Luke bio je bolji od Crvene Zvezde. Ove su dvije momčadi za iste pozicije i na jednak način snage odmjeravale i lani, kad je uspješnija bila Crvena Zvezda. Najboljim strijelcem proglašen je Ahmad Šarbini, dok je najbolji igrač Kristijan Čavar, obojica iz NK Rijeka.

Na turniru koji okuplja sportaše i legende nogometa iz bivše države redovito se obnavljaju stara i stvaraju nova prijateljstva, pa su tako Veterani NK Smoljanci - Sloboda na jesen pozvani u Sarajevo, na druženje i utakmicu s veteranima NK Sarajeva, kako je najavio općinski načelnik Dalibor Macan. Uz sve spomenute momčadi sudjelovali su Maling iz Labina, Hajduk, Istre 1961 i NK Olimpija iz Ljubljane. Prvi je put organiziran Pionirski turnir Savičenta (U - 11), koji je okupio šest ekipa i trebao bi postati tradicionalan.

- Izuzetno smo zadovoljni uspjehom ovogodišnje manifestacije. Jedino nam nije išao u prilog subotnji pljusak, no igrači su nastavili igrati, zdušno se boriti i iskazivati bravurama i na blatnjavom terenu. Nitko nije ni spomenuo odustajanje ili korištenje pomoćnog igrališta. Sve je zaključeno dodjelom odličja i prekrasnim zajedničkim druženjem u kaštelu do kasno u noć, uz glazbu pulskog kantautora Deana Bakića. Ovaj sportski spektakl svake godine raste, a u planu nam je u slijedeće izdanje uključiti i neke europske momčadi, rekao je suorganizator turnira Pero Plavšić. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter