Pobjeda Vatrenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija pogotkom Nike Kranjcara svladala je Belgiju na gostovanju u Bruxellesu. Prvi dio susreta nije ponudio skoro niti jednu priliku za postizanje pogodaka, pravo prijateljsko nadmetanje bez previše tenzija i uzbudenja.

Krenulo je lijepim, ali ne pretjerano preciznim volejem Nike Kranjcara u drugoj minuti, da bi Belgijanci prvi put stidljivo zaprijetili u 11. minuti, no pokušaj Witsela iz daljine završio je daleko od Runjina gola.

Napokon je utakmica malo živnula i u 60. minuti prijeti Lukaku, no Runje se nije dao iznenaditi i skrenuo je loptu u korner. Tri minute kasnije Hrvatska je povela, a strijelac je bio Kranjcar koji je na centru terena primio loptu, povukao je prema golu i kad je došao na dohvat kaznenog prostora odapeo kao iz topa te je iznad glave domaceg vratara poslao u mrežu.

Stadion kralja Badouina. Gledatelja: 15.000. Sudac: Gianluca Rocchi (Italija).

BELGIJA: Bailly, Colpaert, Kompany (od 71. Lombaerts), Vermaelen, Van Damme, Witsel, Vertonghen, Martens (od 46. Sonck), Hazard (od 76. Blondel), Lukaku (od 76. Buffel), Dembele (od 71. Gonzalez).

HRVATSKA: Runje, Cale, Corluka, Križanac (od 57. Rakitic), Šimunic (od 46. Lovren), Kranjcar, Modric (od 65. Pranjic), Srna, Vukojevic (od 82. Dujmovic), Bilic (od 65. Mandžukic), Olic (od 57. Eduardo).


Podijeli: Facebook Twiter