Pobjeda odbojkašica Poreča i Rovinja

Karmen Brletić u napadu (M. MIJOŠEK)
Karmen Brletić u napadu (M. MIJOŠEK)

Još jednom su nadahnutom igrom, potpomognute dobro ispunjenim tribinama dvorane Veli Jože, došle odbojkašice Poreča do četvrte ovosezonske prvenstvene pobjede i time zadržale stopostotni učinak, ostavši same na vrhu nakon što je Azena "prosula" bod.

Najnovija pobjeda ostvarena je večeras u derbiju kola protiv odbojkašica zagrebačke Mladosti koje su, prema najavama, doputovale u Poreč pomutiti račune domaćinu. No, osim u trećem setu, radovale su se porečke odbojkašice koje su nakon europskog ispita smogle snage prebaciti se na domaća zbivanja.

Nakon početnog minusa od četiri poena odbojkašice Poreča podigle su igru i na servisu Jakšetić preokrenule na 5:4. Došle su prve i do tehničkog time-outa (8:6). Funkcioniralo je sve savršeno i nakon toga. Odličan prijem i blok te još bolji napad doveo je Porečanke na "plus 6" (16:10).

Par vezanih grešaka bilo je kasnije dovoljno da ih Zagrepčanke skoro ulove (20:18). No, krenula je tada Brletić neugodnim servama što su popratile njezine suigračice i upisale prvi set na svoju stranu.

Drugi je set počeo kao i prethodni. Ponovno su povele gošće, ovoga puta 3:1, no nastavljen je i pad u igri domaćih odbojkašica "najavljen" koncem prvog seta. Rezultiralo je to većim zaostatkom, a kod 16:21 većina se spremala za treći set.

No, krenuo je tada porečki uragan i napravljen je veliki preokret. Puno boljom igrom počele su domaće odbojkašice smanjivati minus, a kada je Čizmić zakucala peti poen u nizu i kasnije nadodala uspješan servis, rezultat je bio na pragu "egala" (22:23). Uslijedila je igra živaca u kojoj su Porečanke nošene publikom najprije preko Miloš poravnale (24:24), a onda nakon dvije greške sa svake strane, Brletić pogađa za pobjedu u setu i vodstvo 2:0.

Morale su nakon toga negdje uzeti zraka domaće odbojkašice. Učinile su to početkom trećeg seta i pustile da Zagrepčanke odu na 9:0. Krenuo je tada lov za gošćama, kojima su se do drugog time-outa uspjele približiti (10:16). Kao i kod seta ranije došle su Porečanke s minusom na 16:21, ali je ovoga puta izostala urnebesna završnica, kao i sreća koja je izostala kod većine  blokova budući da su lopte završavale u autu te su set upisale gošće.

Zato ništa nisu slučaju prepustile domaće odbojkašice u četvrtom setu. Nakon 2:2 ponovno je igra profunkcionirala i dostigla poznati nivo te su otišle na 8:5. Rezultatsku su razliku kasnije povisile i održavale. Malo je zaštekalo nakon drugog tehničkog time-outa (17:15), no onda je Miodrag Stojaković zatražio i svoj, a očigledno je tom prilikom dobro savjetovao svoje igračice koje su odjurile prema pobjedi u setu i utakmici.

Utakmica 4. kola Prve A lige odbojkašica, skupina I: Poreč – Mladost (25:21, 27:25, 18:25, 25:20). Dvorana SRC-a Veli Jože. Gledatelja 250. Suci: Bojan Brlas i Ana Stipaničev (Rijeka).

POREČ: Ćosić, Zahirović, Čizmić, Brletić, Miloš, Burilo, Jakšetić, Sučić, Sain, Novosel.

MLADOST: Čačić, Žmire, Nakamura, Kirša, Minami, Račić, Mlinar, Božičević, Deak, Vugec, Juralić, Jurišić. (M. PILAT)

Pobjedom na vrh

Nakon četvrte uzastopne pobjede u Osijeku odbojkašice Rovinja vode na prvenstvenoj tablici Prve A lige druge jakosne skupine. Igračice Rovinja susret su započele uspješno vodstvom 10:6 i 17:13 i na najbolji način set riješile u svoju korist. Već u drugom setu kod Rovinjki osjetio se umor dugog putovanja, što su igračice Osijeka iskoristile za vodstvo od 14:9, kada je trener Samuel Benussi promijenio čitavu prvu postavu pa su igračice s klupe preokrenule rezultat i povele 24:23, ali je finiš seta pripao Osječankama.

Domaće igračice iskoristile su slabu igru Rovinja na prijemu i u bloku u trećem setu te nakon 10:6 i 19:13 preuzele vodstvo u setovima. Ipak, u četvrtom setu, izrotirana postava Rovinja s iskusnom Cvitić, Grujić i Slavulj uzela je zalet, došla do poravnanja i zasluženo rulet sreće petog seta riješila u svoju korist za vrijednu pobjedu.

Osijek - Rovinj 2:3 (20:25, 27:25, 25:17, 16:25, 10:15)

Dvorana Gradski vrt. Gledatelja 150. Suci: Tajana Kramar (Zagreb), Željko Vučak (Valpovo).

OSIJEK: Matković, Kolarić, Lulić, Malenica, Baburić, Felja, Vollut, Grubiša, Krivić, Grahovac, Bilić, Šimunec.

ROVINJ: Cvetić, Božić, Šimunović, Jurić, Terlević, Slavulj, Vitasović, Žarković, Grujić, Čorić, Ivanović, Janko. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter