Pobjeda imperativ, ali tko će zabiti?

Jedan od glavnih napadačkih aduta - Abdelhakim Bouhna (M. MIJOŠEK)
Jedan od glavnih napadačkih aduta - Abdelhakim Bouhna (M. MIJOŠEK)

Kolo sreće se okreće. Nakon što su dva posljednja gostovanja odradili protiv klubova koje u svojoj prvoligaškoj povijesti nikad nisu svladali izvan Pule, Dinama i Rijeke, nogometaši Istre 1961 u nedjelju dočekuju najdražeg gosta, Slaven Belupo.

Brojke ne lažu, a one kažu da su "farmaceuti" u proteklih deset godina 14 puta gostovali u Puli i pritom se niti jednom nisu osladili punim plijenom. Devet puta slavio je domaćin, pet utakmica završilo je podjelom bodova, a ukupna gol razlika iznosi 22:9 u korist pulskog kluba.

Na otvaranju tekuće sezone "zeleno-žuti" su ugostili upravo Slaven Belupo i slavili s 3:1, uz dva pogotka "odbjeglog sina" Petra Franjića i jedan kapetana Darija Tomića, dok je za goste precizan s "bijele točke" bio Muzafer Ejupi. Sve navedeno, kao i činjenica da nogometaši Istre 1961 već pet kola ne znaju za pobjedu, od 17. listopada kad je na "Drosini" svladan Osijek, sugeriraju samo jedno, da će protiv "farmaceuta" domaćinu igrati samo jedan znak, čista jedinica.

U situaciji kad čelni ljudi kluba poput nepopravljivih optimista i dalje razmišljaju o Europi, a pulski prvoligaš je od tog željenog četvrtog mjesta udaljen ogromnih deset bodova, o igri potrebnoj da se izbori europska viza da i ne pričamo, normalno da je domaća pobjeda protiv, barem na papiru slabijeg protivnika imperativ. No, da bi je "zeleno-žuti" upisali netko će trebati zabiti gol, a pitanje koje se nameće samo od sebe je tko? (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter