Pobjeda Feuza, Kostelic zadržao prednost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarac Beat Feuz pobijedio je na današnjem spustu u Kvitfjellu, dok je hrvatski skijaš Ivica Kostelic osvojio 24. mjesto (+1,50), te je zadržao uvjerljivu prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Drugo mjesto pripalo je Kanadaninu Eriku Guayju (+0,05), a treci je bio Austrijanac Michael Walchhofer (+0,11).

Što se tice Kostelicevih konkurenata u borbi za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Švicarca Didiera Cuchea i Norvežanina Aksela Lunda Svindala, bolji je nastup ostvario Cuche, koji je završio na 5. poziciji (+0,24), dok je Svindal bio lošiji od Kostelica. Norveški skijaš je osvojio tek 28. mjesto (+1,66).

Kostelic vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa s 1314 bodova, a slijedi ga Cuche s 544 boda zaostatka, dok Svindal zaostaje 589 bodova.

Do kraja Svjetskog kupa ostalo je još samo šest utrka. No, buduci da Svindal i Cuche ne mogu racunati na bodove u slalomu, to prakticno znaci da je najbolji hrvatski skijaš osigurao veliki kristalni globus. Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrncic Dim, koji je imao startni broj 42, ostvario je 36. vrijeme (+2,01). U subotu u Kvitfjellu skijaši ponovno voze spust, a u nedjelju je na rasporedu super-G.


Podijeli: Facebook Twiter