Pobjeda Cuchea, a Kostelic 8.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Švicarski skijaš Didier Cuche pobijedio je u današnjem super-G u Kvitfjellu, a "novi kralj" Svjetskog kupa Ivica Kostelic osvojio je 8. mjesto (+0,58). U poretku najboljih superveleslalomaša vodi Cuche sa 291 bodom, a Kostelic je treci sa 223 boda.

Drugo mjesto u današnjem super-G pripalo je Austrijancu Klausu Kroellu (+0,30), a treci je bio njegov sunarodnjak Joachim Puchner (+0,34).

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrncic Dim, koji je imao startni broj 50, završio je na 33. poziciji (+1,91).
Skijaši i skijašice sada sele u švicarski Lenzerheide na završnicu Svjetskog kupa, a program pocinje u srijedu, 16. ožujka, muškim i ženskim spustom.

Iako postoje teoretske šanse da Kostelic, uz naslove pobjednika Svjetskog kupa i najboljeg kombinatorca, pridoda i trofej za najboljeg superveleslalomaša, realno je to teško ostvarivo, jer bi Kostelic morao osvojiti najmanje drugo mjesto u Lenzerheideu, a Cuche bi trebao ostati bez bodova, odnosno iza 15. mjesta, jer na završnici samo 15 najboljih osvajaju bodove.

Ipak, Kostelic u Lenzerheideu ima priliku osvojiti i naslov najboljeg slalomaša, jer ima 36 bodova više od Francuza Grangea, koji je na drugom mjestu.


Podijeli: Facebook Twiter