Pobijediti tradiciju i pobjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S maksimalnih 12 osvojenih bodova u protekla cetiri susreta pulski je prvoligaš otišao put Zadra gdje ce u subotu u 15 sati, u susretu 23. kola, protiv momcadi trenera Zebica nastojati nastaviti proljetnu berbu.

Trener Istre 1961 Igor Pamic u Dalmaciju je poveo 19 igraca najavivši da ce doci do odredenih rotacija u sastavu u odnosu na susret s Luckom odigranom u srijedu. Biti ce to ogled momcadi koje su posljednjim dobrim rezultatima pobjegle iz opasne zone i smjestile se u sredinu ljestvice - Zadrani na sedmom s 31 bodom, a Puljani na devetom mjestu s 30 bodova. No, kako 12-plasirani Inter ima 28 bodova, jasno je da su i jednima i drugima bodovi vrlo dragocjeni da se ne bi ponovno našli u vrtlogu žestoke borbe za prvoligaški ostanak.

- U Zadru ocekujem nastavak dobrih igara moje momcadi, kao i nastavak osvajanja bodova, optimistican je trener Istre 1961 Igor Pamic. - Istodobno cemo morati biti i dovoljno pametni da u pripremi utakmice u obzir uzmemo cinjenicu da smo igrali ritmom subota-srijeda-subota, kao i da nas u Zadru ocekuje toplo vrijeme. To netko može smatrati nebitnim detaljima, ali ja kao trener moram itekako voditi racuna i o tome. Zato ce sigurno pocetni sastav biti nešto izmijenjen u odnosu na onaj koji je s 2:0 pobijedio Lucko.

Iako Paminjo nije želio otkriti sastav s kojim ce startati na Stanovima, medu igracima koji odgovaraju traženom nacinu igre su Roce i Batarelo, i najvjerojatnije ce se obojica vratiti u pocetnu postavu.
- U dosadašnjih pet prvenstvenih i dvije kup utakmice cesto su nam prevagu donosili igraci koji su ulazili s klupe i to je dodatna snaga ove momcadi u odnosu na jesensku polusezonu. Postoji jedinstvo unutar svlacionice koje me jako veseli. Zato nije cudno da smo cesto baš u igracima s klupe dobivali igrace odluke. Zasad problema sa sitnijim ozljedama imaju tek Havojic, Alen Pamic s koljenom i Horvat kojeg su krajem utakmice s Luckom hvatali grcevi, ali ce mi posljednji trening uoci utakmice pomoci u odredivanju pocetnog sastava, zakljucio je Igor Pamic.

Inace, nije pulski klub imao dosad previše uspjeha na gostovanjima u Zadru. U dosadašnja cetiri prvenstvena susreta u Pulu su donijeli tek jedan bod. A, mnogim je navijacima zeleno-žutih u gorkoj uspomeni ostao i kvalifikacijski susret za prvoligaški ostanak, u svibnju 2007. godine, kada su domacini 3:0 pobjedom na Stanovima vizirali ulazak u Prvu HNL na uštrb pulskog kluba. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter