Pobijedio Soul Display

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupina Soul Display pobjednik je Festivala labinskih bendova koji je u petak i subotu u Lamparni organizirao Iks, udruga za promociju glazbeno-scenske kulture.

Soul Display ce u svibnju nastupiti u Puli na izlucnom natjecanju za sudjelovanje na Hrvatskom glazbenom festivalu u Zaboku, najvecem nacionalnom festivalu demo i manje afirmiranih bendova. K tome im pripada i snimanje singla u labinskom studiju Temple.

Osim njih, koji su izabrani prema strucnom mišljenju predstavnika Hrvatske glazbene unije Istarske županije, labinsku glazbenu scenu u Puli ce predstavljati i Noga Uganda izabrana glasovima publike. Najboljim gitaristom festivala na kojem je nastupilo devet bendova je Boris Santro iz Grief Charisme.

Dobra organizacija, kvalitetna svirka kao rezultat nesebicno uloženog truda i zahvalna publika karakteristike su druge po redu labinske gitarijade, koju je Grad ove godine uklopio u obilježavanje obljetnice Labinske republike. Svaka skupina svirala je po pola sata i to iskljucivo vlastite skladbe.

- Lani smo pokrenuli festival polazeci od cinjenice da u Labinu ima puno bendova kojima nedostaje medijske promocije. Ovo nije samo gitarijada, nego i poticaj druženju, komunikaciji i solidarnosti izmedu bendova i publike, od cega svi imamo zadovoljstva i koristi, kaže glavni organizator Kristijan Stojic.

U petak su nastupili mladi, žestoki heavy metal bendovi. D.E.M.I.S.E. i Dead Plesure skupine su koje dobro praše i kojima se može poruciti neka samo tako nastave. Grief Charisma iskusniji je bend koji je nakon godina traženja došao na svoje pa tako planira do kraja godine snimiti prvi album.

Storm iz Rapca potvrdio je kvalitetu kojom je lani pobijedio na festivalu i potom se u Zaboku, medu 250 grupa, svrstao medu pet finalista.

U subotu su se predstavile starije ekipe s raznolikim glazbenim izricajima. All Stars Division, klasican rock bend, probio je led i bio ispracen pljeskom. Vannka Schvare oduševila je zrelim blues rock zvukom, a Noga Uganda svojim moderniziranim novovalnim ritmovima i notama.

Kantautor Roland Nadarevic najavljen je kao iznenadenje veceri, što je doista i bio jer je, uz akusticnu gitaristicku pratnju Predraga Ljune i Ferida Hukica, besprijekorno izveo svoje pop skladbe. Nažalost samo tri, bio je opci dojam. Grand finale koncerta pripalo je post grunge svirci Soul Displaya.

Za ulaznicu od deset kuna posjetitelji su sudjelovali u nagradnoj igri u kojoj je nagrada bila elektricna bas gitara. Sreca se osmjehnula Sandri Dundara, koja je, primivši nagradu, obecala da ce na sljedecem festivalu na njoj izvesti barem dva-tri akorda.


Podijeli: Facebook Twiter