Pobijedimo li Irce, sve je moguce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osim price o odlasku izbornika Slavena Bilica, rovinjske pripreme kockastih obilježava i netipicna atmosfera medu igracima i predstavnicima medija. Igraci su u više navrata isticali da ovoga puta nema prave atmosfere koja je reprezentaciju Hrvatske tradicionalno pratila tijekom priprema za velika natjecanja.

Na istom su tragu bila i dva iskusna reprezentativca koja je glasnogovornik HNS-a Davor Gavran doveo pred novinare, Josip Šimunic i Niko Kranjcar. I oni su objašnjavali zašto misle da ne vjeruju svi u njih, kao i zašto se prva utakmica Hrvatske na Euru, ona protiv Irske, smatra kljucnom.

- Ovdje je sve u najboljem redu. Jako dobro radimo, pripremamo se za utakmicu s Ircima. Sve je super, krenuo je Joe Šimunic, ali je vrlo brzo zauzeo gard:

"Kažete da imam malo odigranih utakmica u posljednje vrijeme? Pa, to i nije tako loše. Znaci da sam zdrav i osjecam se jako dobro, iako mi statistika, kako to mnogi vole reci, nije baš najbolja ovog proljeca. No, nisam ovdje došao da bih pricao o Dinamu. To me trenutno ne zanima, ovdje sam iskljucivo zbog reprezentacije".

Podatak da je Hrvatska ovom prilikom izvukla možda i najtežu skupinu na velikim natjecanjima, sa Španjolskom, Italijom i Irskom, nije ga obeshrabrio.

- Istina, izvukli smo jako tešku skupinu i zato nam je prva utakmica iznimno važna. Ako protiv Iraca ostvarimo dobar rezultat, ponijet ce nas euforija koja nama puno znaci i tada je sve moguce. Naravno, dobar rezultat na otvaranju za mene znaci iskljucivo pobjeda. Remi nam ne bi odgovarao, iako bi neki u Hrvatskoj to možda i voljeli. S pobjedom protiv Iraca vjerujem da bismo puno lakše igrali s Talijanima i Španjolcima i, siguran sam, izborili nastup u drugom krugu. A tada je sve moguce, kaže.

Niko Kranjcar je prije ozljede bio standardni clan prve postave kockastih. Sad u veznoj liniji vlada velika gužva, tu su i Perišic, Rakitic, te Ilicevic ili Badelj.

- Konkurencija je velika i to je dobro. Razumljivo je da želim biti u prvih jedanaest. Ja uvijek želim igrati, i to svaku minutu, ako je moguce. Zato sam se naporno pripremao posljednjih tjedana baš da bih se kroz ova tri tjedna izborio za mjesto u momcadi, kaže.

Prva prilika za to pružit ce mu se vec u petak u Puli u prijateljskoj utakmici izmedu Hrvatske i Estonije. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter