Pobijedili baljanski "Ribari"

Acoustic Project
Acoustic Project

U nedjelju poslijepodne u Balama je bilo izuzetno vruće. I to ne samo od sunca, već od vrelih peka ispod kojih su se satima i na vatri krčkale mesne i riblje "ispod čripnje" delicije. Trg La Mausa, po četvrti je put za redom bio domaćin Čripnja festivala, kojeg tradicionalno organiziraju Općina Bale i njena Turistička zajednica. Ove godine, ovom slasnom događaju koji privlači goste iz čitave Istre odzvalo se 20 ekipa meštra i meštrica od kužine, pristiglih ne samo iz svih baljanskih ulica, nego i iz susjednih gradova i mjesta  - Rovinja, Pule, Svetvičenta, a sve skupa zajedno su  pripremili 22 čripnje.

Ukratko čripnje su zamirisale Trg La Mausa, a da bi se slasne delicije i probale, valjalo je samo kupiti bon vrijedan 20 kuna (s njim ide i piće) te sjesti, jesti i guštati. S druge strane svi oni koji su bon kupili napravili su i dobro djelo, jer novac od bona ide u humanitarne svrhe- za pomoć oboljeloj Baljanki i troškove njenog liječenja.

Najteži dio u ovoj su priči ipak morali obaviti članovi komisije, koja je radila u sastavu Lutvo Murić, Ivica Opšivać, Edi Pastrovicchio i Boris Vukonić, koji su nakon isprobavanja baš svih  pjata presudili: Najbolja čripnja je ona  ekipe baljanskih "Ribara". Drugoplasirana je ekipa mesnice "Robi" a treće plasirana "Kumpanija Braida". S obzirom, da su sva tri prva mjesta odnijeli Baljani, dodajmo i da je žiriranje bilo pod brojevima, tako da ocjenjivački sud može oprati ruke od bilo kakvog namještanja.

Dodajmo i da je Turistička zajednica Bala, po već ustaljenoj užanci, svakoj ekipi natjecatelja donirala 100 kuna za meso, te osigurala potrebne mrkvice, krumpir, žbulju i ostale mirodije. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter