Pobijedile "Transemocije"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati su najuspješniji radovi ovogodišnjeg natjecaja za najbolji kratki amaterski film 640x480 max na koji su se mogli prijaviti filmovi snimljeni u trajanju do tri minute.

Natjecaj je održan sedmu godinu zaredom, a o najboljima su odlucivali strucni ocjenjivacki sud, ali i publika, odnosno posjetitelji MAXzone gdje se do 19. srpnja glasovalo o 16 filmova koji su ušli u natjecateljski raspored.

Troclani žiri u sastavu Jakov Kosanovic, filmski kriticar i novinar Slobodne Dalmacije, Zoran Stajcic, urednik rubrike Showbizz na portalu Dnevnik.hr te Matija Debeljuh, videoumjetnik najuspješnijim su proglasili film "Transemocije". Autorski cetverac cine Sendi Salmani, Marko Cabov, Bruno Marin i Peter Bohte iz Zagreba.

U ime žirija Zoran Stajcic navodi: "Jedan obrok. Jedan telefonski poziv. Jedan dobar geg. Pokušajte se ne nasmijati. Žiriju to nije pošlo za rukom." Žiri je odlucio ove godine dati i posebnu pohvalu za komunikaciju autorici Suzani Delic za film "Working hands".

Autorima filma T-Com kao partner Festivala dodjeljuje nagradu.

Publika je odlucila po svojem i njezin je favorit bio film "Communication Breakdown" Hane Dutine kojoj T-com dodjeljuje prigodan poklon paket.

Pobjednicki film "Transemocije" na programu je u petak u Areni prije nacionalnog programa.


Podijeli: Facebook Twiter