Pobijedila obitelj Katarincic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mame i tate hranili su pudingom od cokolade, skakali su s njima u vreci, trcali s obrucima, povezanih nogu, nadmetali se u bacanju loptica i dobro se zabavili. Subotnje prijepodne mali su Buzecani zajedno sa svojim roditeljima proveli na obiteljskoj olimpijadi, prvoj takve vrste u Istri, a vjerojatno i u Hrvatskoj. Ines Puhar, ravnateljica Obiteljskog centra Istarske županije, pohvalila je inicijativu organizatora, gradskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, i izrazila nadu da ce i drugi istarski gradovi slijediti buzetski primjer.

Najvažnije na Olimpijskim igrama, pa tako i na obiteljskoj olimpijadi, nije pobijediti, vec sudjelovati i casno se boriti, no spomenimo ipak da je sveukupni pobjednik Prve obiteljske olimpijade obitelj Katarincic iz Buzeta. Natjecali su se tata Goran i kci Iva, dok je ostatak obitelji bio logisticka podrška. Na drugo mjesto, s istim brojem bodova, plasirala se obitelj Radovic iz Roca - Joško, Reana, Carla i Lorenzo, te obitelj Greblo iz Abrami - Zoran, Vedrana, Borna i Erik. Ukupni pobjednici osvojili su i nagradno putovanje u Gardaland, dok su za prva tri osvojena mjesta u svakoj igri dodijeljene medalje, koje ce ostati trajna uspomena na ostvareni rezultat.

Programom natjecateljsko-zabavnog sadržaja, koji je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziralo zajedno s Djecjim vrticem Grdelin, Osnovnom školom "Vazmoslav Gržalja", Turistickom zajednicom, Zajednicom sportskih udruga, Društvom Naša djeca i Puckim otvorenim ucilištem "Augustin Vivoda" - Narodnom knjižnicom, u Buzetu su ujedno obilježili Medunarodni dan obitelji.

- Svaki trenutak proveden u krugu obitelji dragocjen je i neponovljiv. Naša je želja bila da djeca subotnje prijepodne provedu u obiteljskom okruženju, u druženju, natjecanju te vedrom i opuštenom ozracju, rekla je predsjednica Povjerenstva Silvana Pavletic.

Prva obiteljska olimpijada okupila je 36 obitelji s buzetskog podrucja, roditelje s djecom predškolskog uzrasta starijom od cetiri godine pa sve do cetvrtih razreda osnovne škole, koje su se natjecale u razlicitim igrama. Upalivši znamen obiteljske olimpijade, obiteljski plamen, ovo je nadmetanje simbolicno otvorio gradonacelnik Valter Flego. Novi projekt oduševio je roditelje i djecu.

- Ovo je jako dobra ideja i trebalo bi postati tradicija, rekli su mladi roditelji Marko i Danijela Puh. Zadovoljna je bila i njihova kcerkica, 5-godišnja Paola, kojoj je najljepše bilo trcati s obrucima i hraniti tatu pudingom od cokolade.


Podijeli: Facebook Twiter