Pobijedila grupa SDP Trio

SDP Trio
SDP Trio

U Labinu je proteklog vikenda na dvije lokacije održan 6. Festival labinskih bendova na kojem se svake godine bira predstavnik labinske scene za tekuću godinu. U dva dana nastupilo je osam bendova, svi s labinskom adresom a pobjednik je grupa SDP Trio dok je drugo mjesto pripalo također novom bendu UH!.

Prvi dan festivala u labinskom Rock Caffeu, nastupila je ethereal world-neo folk grupa Loell Duinn te Trees of Maine kao kantautorski indie-dream pop projekt Valdeta Lubotenija, inače frontmana grupe The Orange Strips. Osim koncerta cjelovečernji program činila je slušaonica kompilacije "Vol. 1", na kojoj se nalazi 15 bendova labinske nezavisne scene čiji su se video spotovi također prikazivali prve večeri festivala.

Drugog dana festivala koncerti su preseljeni u veći prostor KUC Lamparne gdje je nastupilo šest bendova a između kojih se birao predstavnik labinske scene za 2016. godinu. Nastupili su Home Made Jam, All Stars Division, UH!, Dead Pleasure, SDP Trio te Elyn Porter. Zanimljivo da je pobjednicima SDP Triju ovo bio i prvi koncert. Ipak, bend čine troje iskusnih glazbenika i članova brojnih bendova labinske scene i to Sebastijan Česnik, Deni Gobo i Verdan Pizentić. Kao nagradu, uz plaketu, dobili su i mogućnost koncertnih nastupa u Puli, Rijeci i Zagrebu te produkciju video spota koji se snimao tijekom samog festivala.

Drugo mjesto pripalo je bendu UH!, novim snagama labinske nezavisne scene, koji su nagrađeni snimanjem i produkcijom singl pjesme u labinskom studiju Sound Temple Studio.

Najviše glasova publike skupila je grupa Elyn Porter.

Prostor KUC Lamparne bio je ispunjen ne samo posjetiteljima već i izuzetnom atmosferom te dobrom vibrom. Rad Labinjana oko labinske scene prepoznat je i od strane grada Labina te mnogih sponzora koji pomažu nezavisnu scenu na razne načine i kojima organizatori, a to su razne labinske udruge predvođene Udrugom IKS, zahvaljuju na dosadašnjoj podršci.

 Sljedeći projekt je izdavanje nove kompilacije "Labinska Scena Vol. 2", koje je predviđeno za mjesec studeni, u izdanju labinske nezavisne izdavačke kuće OSA Media. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter