Pobacaj je pitanje savjesti i izbora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic danas je izjavio da je pobacaj pitanje savijesti te da nitko ne tjera vjernike da idu na pobacaj.

Na traženje novinara da komentira poziv vojnog biskupa Juraja Jezerinca vjernicima da ne poštuju zakon koji odobrava pobacaj, Josipovic je rekao: "To je u prvom redu pitanje savjesti i nitko nikoga ne tjera na pobacaj. Svatko odlucuje sam i žena ima pravo izbora", porucio je Josipovic.

Kad kažemo da hrvatsko zakonodavstvo odobrava pobacaj to ne znaci da ga i preporuca kao nešto što je dobro, rekao je predsjednik Josipovic, dodajuci kako znamo da to nije dobro, ali žena ima pravo odabira.

Na upit hoce li u predizbornoj kampanji dvije najvece stranke biti iskrene prema biracima i reci da 10 tisuca zaposlenih u javnom sektoru vjerojatno ceka otkaz, Josipovic je rekao kako "nije cuo da je to itko rekao na taj nacin".

"Ja ne ocekujem samo od dvije najvece stranke, nego od svih stranaka da budu iskreni prema biracima. To je dio demokracije i siguran sam da ce gradani znati prepoznati tko u svojim predizbornim programima obecaje realno, a tko nerealno", izjavio je.

Ponovio je i kako se nece upuštati u kampanju te ne želi procjenjivati ni jednu, ni malu ni veliku stranku.

O tome kada ce se sastati sa premijerkom Jadrankom Kosor, rekao je kako za danas nije predviden sastanak i da se još dogovaraju termini. "Nema zapreke, kad god je termin slobodan gospodi Kosor i meni, vrlo rado", porucio je.
U svom uredu predsjednik Josipovic primio je clanove tamburaškog orkestra KUD-a Gaj, predstavnice organizacije žena Kašina, Hrvatskog mažoret saveza i Zagrebackih mažoretkinja, bocarskog kluba Bizovac te djecake Rukometnog kluba Zagreb.

Predsjednik Josipovic danas je primio i Jeffreya Wiganda, najveceg svjetskog zviždaca duhanske industrije, ovjekovjecenog u holivudskom hitu "Probudena savjest", te mu je urucio Priznanje za osobit doprinos poboljšanju kvalitete života i zdravlja ljudi i doprinos u zakonskoj regulativi pušenja u svijetu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter