Po Puli puževim korakom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Crni oblaci koji su se u cetvrtak nadvili nad Pulom, osim nekoliko kapi kiše, donijeli su i prometne gužve. Cepovi su se stvarali na najprometnijim ulicama, izlazima iz grada te vecim raskrižjima.

Najgore je bilo u jutarnjim satima, jer su se osim Puljana u grad slijevale rijeke turista, koji tradicionalno loše vrijeme koriste za obilazak gradova i znamenitosti.

No, usprkos gužvama, valja reci da se na pulskim prometnicama nigdje nije cekalo duže od 10-ak minuta. Doduše, napredovalo se puževim korakom, no kolona se ipak kretala, što zasigurno ublažava nervozu vozaca, pojacanu sparinom.

Za vožnju rivom trebalo je 15-ak minuta, odnosno nešto malo više ako je smjer kretanja bio bulevar - kružni tok u Šijani. Cep je takoder bio na raskrižju kod Doma oružanih snaga, i to zbog pokušaja mnogih turista da vozilom udu u strogi centar grada, pa se tako kolona stvarala na uskim ulicicama kod kluba Uljanik, dalje prema vatrogascima i slijevala prema tržnici i PU istarskoj.

Nešto prohodnije su bile ulice na Verudi i Stoji, i to samo one kvartovske u koje turisti samo zalutaju. Zaobilaznica je tradicionalno bila zakrcena gotovo cijelo jutro i poslijepodne, a najveci su se cepovi stvarali na raskrižju s Medulinskom.

Iznenadujuce prohodno bilo je raskrižje cesta Prekomorskih brigada i 43. istarske divizije, no vec za nekoliko minuta vožnje stvorena je gužva na mostu prema Velom Vrhu.

Situaciju su donekle spašavale jedinice prometne mladeži koje su zdušno pokušavale uvesti reda u kaotican pulski promet. Policije na kriticnim mjestima nije bilo na vidiku, tek je policajac na motociklu povremeno obilazio raskrižje na Velom Vrhu te palio i gasio semafore.

No, situacija nije toliko loša uzme li se u obzir da su stravicne gužve gotovo paralizirale cijeli Ipsilon te sve alternativne putove oko njega. Takoder, kolaps je bio i na staroj cesti za Rijeku gdje se u nekoliko navrata cekalo i pola sata za nekoliko metara.


Podijeli: Facebook Twiter