Po prvi put žene su u većini u Vijeću

Rodoljub Kosić (M. MIJOŠEK)
Rodoljub Kosić (M. MIJOŠEK)

Na prvoj sjednici konstituirano je Gradsko vijeće Novigrada u novom sazivu. Prema rezultatima lokalnih izbora IDS-u je pripalo 70,59 glasova, što je toj stranci donijelo deset mjesta u Vijeću, od ukupno trinaest. Nositelj liste je bio Anteo Milos, aktualni gradonačelnik, pa je njegovo mjesto u Vijeću preuzela Lorna Lisjam Makin. Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Vladimir Torbica (IDS), koji je na toj funkciji bio jedan i pol mandat u ranija dva saziva Vijeća.

Nova dimenzija

Za dopredsjednicu, također jednoglasno, izabrana je Vivijana Fakin (IDS), predstavnica talijanske nacionalne zajednice.

Vladimir Torbica se zahvalio na povjerenju i naglasio kako u novigradskom Gradskom vijeću po prvi puta ima više žena nego muškaraca.

- Uvjeren sam da će to dati jednu novu i drugačiju dimenziju radu Gradskoga vijeća, te da ćemo svi svojim radom, znanjem i inicijativama doprinijeti kvalitetnom i uspješnom radu Vijeća, a time i boljitku našega grada i naših sugrađana. U Gradskome vijeću, gdje smo apsolutna većina, zajedno s gradonačelnikom, potrudit ćemo se da maksimalno poslušamo i uvažimo i druga mišljenja, kako bi u konačnici donosili ispravne i kvalitetne odluke, poručio je Torbica dodajući kako će sjednice Gradskoga vijeća biti kratke, efikasne i konstruktivne.

Čestitajući vijećnicama i vijećnicima na izboru, gradonačelnik Milos poručio je:

- Čestitao bih ovim putem i svim političkim opcijama u Novigradu. Iza nas je vrlo korektna i konstruktivna izborna kampanja, pa sam uvjeren kako su u Gradsko vijeće izabrani pravi i kvalitetni ljudi, istaknuo je Milos.

Jednoglasne odluke

Nastavio je da novigradsko Gradsko vijeće već godinama krasi zajedništvo.

- Gotovo sve odluke donosili smo jednoglasno, a vrata mojeg ureda svim vijećnicama i vijećnicima bila su uvijek širom otvorena. Bit će tako i ubuduće, pa i ovaj novi saziv Vijeća pozivam na suradnju i zajedništvo, te da sve odluke važne za naš grad i naše sugrađane donosimo zajednički, konsenzusom, rekao je Milos.   

U novom četverogodišnjem mandatu Gradsko vijeće Novigrada čine: Vladimir Torbica, Vivijana Fakin, Dijana Lipovac Matić, Miloš Šverko, Paola Legovich Hrobat, Elvis Anić, Iva Olujić, Moreno Ivančić, Jasna Bažon Fabris i Lorna Lisjak Makin (svi IDS), Anton Beaković (HDZ), Damjan Ribarić (HSU) i Elena Vesnaver Radeljak (Kandidacijska lista grupe birača). (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter