Po Pazinu šetaju astronauti, šumska bića i Minionsi

Dječje maškare u Pazinu (Neven LAZAREVIĆ)
Dječje maškare u Pazinu (Neven LAZAREVIĆ)

Čitav dan jučer su na pazinskim ulicama vladale maškare, od onih najmlađih u jutarnjim satima, pa do popodnevne parade vicematuranata Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile.

Maskirana dječja povorka iz vrtića "Olga Ban" krenula je u deset sati Šetalištem pazinske gimnazije i Ulicom 25. rujna do Trga slobode gdje se održala maskenbalska zabava. Na ples pod maskama pazinskim su se vršnjacima pridružile maškarice iz Tinjana, Svetog Petra u Šumi, Gračišća, Karojbe i Cerovlja. Maštovite maske ručni su radovi izrađene u dječjim vrtićima uz pomoć roditelja: Astronauti, Šumska bića, Vrtlari, Klaunovi, Urice, Domina, Čovječe ne ljuti se, Lego kocke, Žabe, Bubamare, Minionsi, Djedice i Bakice mrazevi, Zvjezdano nebo te Sunčan dan. Mališani iz jedanaest skupina matičnog i šest skupina područnih vrtića, njih 380, na trgu se zadržalo do 11 sati kada su ih zamijenili zakrabuljeni učenici nižih razreda pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora.

Oko tristo učenika iz dvanaest razreda bilo je maskirano u individualne maske, ali i: Semafore, Lego kocke, Pankere, Likove iz crtića, Slikare, Kauboje te Nogometaše i navijačice. Na glavnom su ih trgu dočekali i animirali volonteri Društva Naša djeca, a nakon maskenbalske zabave maškare su, iskoristivši sunčano vrijeme, nastavile druženje na školskim igralištima. Za kraj sunčanog dana krenula je tradicionalna maškarana viceparada po kojoj je osobita pazinska gimnazija.

Vicematuranti Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, njih oko 160, s transparentima defilirali su ulicama 25. rujna, Dinka Trinajstića, 15. siječnja do Trga slobode gdje su izveli vlastite plesne točke, a zatim zajednički ples u koreografiji pazinske koreografkinje Vedrane Ružić. Gimnazijski razredi bili su odjeveni u Pčelice (3a), Ragbijaši (3b), Petar Pan i vile (3c), Teletabisi (3d), elektrotehničari u Francuske sobarice, a komercijalisti u Mornare. Viceparada je uvod u svečani ceremonijal maturalne zabave koji se održava danas u Spomenu domu s početkom u 19 sati. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter