Po milijun kuna Pula Film Festivalu i INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Program javnih potreba u kulturi Grada Pule u ovoj godini "teži" 19.294 tisuce kuna, dakle gotovo devet milijuna manje negoli protekle godine.

Kao temeljne ciljeve programa Odjel za društvene djelatnosti odredio je ispunjenje zakonskih obveza prema gradskim ustanovama u kulturi (Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula, Gradska knjižnica i citaonica Pula i Javna ustanova Pula Film Festival), ispunjenje obveza kolektivnog ugovora za djelatnike tih ustanova te sanaciju krova INK-a, pronalaženje rješenja za sanaciju stropa Multimedijalnog centra Luka, kao i ocuvanje programske aktivnosti u svim podrucjima kulture.

Potraživanja za programsku djelatnost u slucaju INK-a odnose milijun i 50 tisuca kuna proracunskog novca i to za: produkciju Euripidove "Elektre" redatelja Damira Zlatara Freyja i dramaturginje Željke Udovicic; medunarodni jednogodišnji projekt "Leksikon odnosa" i plesnu predstavu "Adam: Ideja, koreografija, režija" Andree Gotovine.

Nadalje, iz te se kase odvaja i za cakavsku scenu te ustanove, odnosno edukativnu komediju za osnovne škole "Putovima glagoljaša" Samante Milotic Bancic, reprize i gostovanja te rad INK-ovog Dramskog studija koji uz svoje redovite aktivnosti u ovoj godini planira realizirati predstavu "Carobnjak iz Oza".

Tu je i Medunarodni kazališni festival mladih te glazbeno-scenska i koncertna djelatnost kojom namjeravaju podržati: projekt Umjetnicke organizacije Transhistria ensemble "Panphonia Istriana/Istarsko mnogozvucje", koncerte u suradnji s Istarskim pododborom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Istarskom glazbenom scenom mladih, kao i gostovanja i koprodukcije s Operom b.b. iz Zagreba i Transhistria ensembleom.

Dodijeljena sredstva INK planira usmjeriti i za izdavanje knjige Marije Crnobori "Svijet glume" te prijevod knjige Augusta Boala "Estetika potlacenih".

Za programsku djelatnost Gradske knjižnice i citaonice - odnosno nabavku novih knjiga, manifestacije, programe, strucne skupove i predavanja, promocije i izložbe izdvaja se 260 tisuca kuna, dok se Javnoj ustanovi Pula Film Festival za programske aktivnosti osigurava milijun kuna.

Taj novac PFF namjerava utrošiti u organizaciju predstojeceg 58. festivala igranog filma u Puli i njegovih popratnih filmskih programa te za nastavak rada kina Valli, realizaciju programa i postavljanje pozornice za potrebe Grada i drugih korisnika. (N. HAUSER)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U GLASU ISTRE OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter