Po lubenice u rukavicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani Batvaca, koji se bave pretežno poljoprivredom i stocarstvom, primijetili su veci broj crnih udovica na podrucju sela i okolice. U polje lubenica i dinja tamošnji poljoprivrednik Mario Peruško ide u rukavicama i cizmama, jer kaže da ispod svake lubenice nade barem jednu crnu udovicu. Tvrdi da ih je njegova supruga posljednjih nekoliko tjedana ubila barem dvjesto.

- Najgore je što turisti nikad nisu culi za crnu udovicu, a njihova se djeca penju po paletama cigli, igraju se na gradilištu ili pored kamenih zidova, gdje ih ima najviše. Upozoravam ih stalno i pokazujem im kako izgledaju. Cudno je što još nije bilo ugriza ovog ljeta, zabrinuto je rekao Peruško.

Crnih udovica ima u cijeloj okolici Batvaca, Peruško tvrdi da ih ima toliko da kad vodi krave na ispašu doslovno ne može stati na tlo, a da ne zgazi jednu. Cesto ih nade u dvorištu, pa kad se ujutro probudi prošeta okolo i odmah ih zgazi kad ih vidi. Nedavno je njegov unuk skoro ugazio na nju jer se skrivala u rolama koje su preko noci bile u dvorištu, kaže. Bolovi su nepodnošljivi, tvrde mještani, gori su od ugriza zmije, a posljedice mogu ostati trajne.

 


Podijeli: Facebook Twiter