Po ljeti otvorena četiri klimatizirana vrtića

Radovi u vrtiću Centar počinju već sutra (D. MEMEDOVIĆ)
Radovi u vrtiću Centar počinju već sutra (D. MEMEDOVIĆ)

Dogradonačelnica Elena Puh Belci, ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević i ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich održale su jučer konferenciju za novinare na kojoj su pojasnile ljetnu organizaciju rada u vrtićima te najavile radove u ljetnoj stanci koji će poboljšati uvjete i infrastrukturu gradskih vrtića.

Na Kamenjaku cijeli dan

Kako je pojasnila Puh Belci, roditelji su prije mjesec dana anketirani o potrebama u ljetnom periodu kako bi svi kojima treba smještaj u vrtićima bili zadovoljeni te je ispostavljeno da će vrtiće u ljetnom periodu pohađati ukupno 638 djeca, od 1.500 koliko ih inače u vrtićima ima.

- Svake je godine, pa tako i ove, izrađen raspored rada i shodno tome unaprijed su roditeljima ponuđeni termini i lokacija za vrijeme ljetnog perioda. Tijekom cijelog ljeta bit će otvoreni dječji vrtići na Padulju, Rožica, Monte Zaro i vrtić Izvor. Riječ je o velikim i klimatiziranom objektima s dvorištem i svim uvjetima potrebnima za bezbrižan ljetni rad. Zbog radova će u ljetnom periodu biti zatvoreni samo dječji vrtići Centar i Veruda, a od 20. srpnja i Kaštanjer, naglasila je Kovačević.

Većina će vrtića raditi do 15. srpnja, neki će raditi do kraja srpnja, a ovi će vrtići biti otvoreni tijekom cijeloga ljeta, nastavila je Kovačević dodajući da će vrtić na Kamenjaku, za roditelje koje rade u smjenama, raditi od 6.30 do 21 sat te oni dijete mogu donijeti kako im zbog posla odgovora - dvokratno ili jedan dan ujutro, a drugi poslijepodne. Bitno je samo da dijete nije više od 10 sati u ustanovi.

Kako je naglašeno na konferenciji za novinare, ljeto je vrijeme kada se mogu obaviti i veći radovi u vrtićima - od generalnog čišćenja, ličenja pa sve do većih investicija. Ove će se godine u vrijeme ljetnih radova u vrtiće uložiti ukupno 530 tisuća kuna. U dječjem vrtiću Centar sanirat će se i rekonstruirat sanitarni čvorovi, te usporedno raditi na rekonstrukciji kanalizacije. Također, oličit će se zidovi, zamijeniti dotrajali namještaj po sobama te postaviti nova sportska oprema. U dječjem vrtiću Kaštanjer, pored sanacije sanitarnih čvorova, obnavljat će se temelji te ofarbati cjelokupan drvarija dok će se u vrtiću Veruda sanirati sanitarni čvorovi i kanalizacija.

Mali znanstveni centar

Brussich je, pak, navela da je vrtić Rin Tin Tin od jučer prešao na ljetni režim te je otvorena centralna zgrada u gradu i jedna skupina na Verudi. Tijekom ljetne pauze svi će vrtići biti generalno očišćeni, oličeni, a za centralni će vrtić biti nabavljena nova igrala te opremljen Mali znanstveni centar dok će područne skupine dobiti novu didaktičku opremu. (Borka PETROVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter