Po cijenama benzina smo Europa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najnovijim poskupljenjem i službeno su cijene svih goriva otišle preko deset kuna, što je Hrvatsku vinulo debelo u europski prosjek. Primjera radi, cijena litre benzina vrlo je slicna onoj u Austriji.

Razlike u standardu ovih zemalja dakako ne treba niti spominjati, a ne možemo se niti pokušati "prošvercati" na slovenske benzinske postaje, jer je u utorak i ondje gorivo poskupjelo - benzin košta 1,46, dizel 1,34 eura.

Dan prije najavljivanog poskupljenja na pulskim benzinskim postajama stvarala se gužva, koja je najocitija bila u kasnim popodnevnim satima, a u nešto manjem intenzitetu nastavila se do kasno u noc. Iako se inace za gorivo izdvajalo oko stotinjak kuna, zaposlenici benzinskih crpki tvrde da se u ponedjeljak tocilo i "do cepa", a nerijetko placalo kreditnim karticama na obrocno placanje.

- Nemojte me slikati. Napišite samo da su ovakve cijene sramota i da bih najradije prodao automobil, samo da bandi lopovskoj ne dajem niti lipe. Nažalost, to ne mogu jer svakodnevno putujem 20 kilometara, kazao nam je ljutito jedan stariji gospodin koji je cekao u redu da u svoj twingo natoci dvjesto kuna.  (K. TADIJIC; snimio D. ŠTIFANIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter