Plominske termoelektrane na remontu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Termoelektrana Plomin 2 (210 MW) ne proizvodi elektricnu energiju vec tjedan dana zbog remonta koji ce potrajati do 12. svibnja, doznajemo od glasnogovornice Hrvatske elektroprivrede Mirele Klanac. Redovni pregled uz eventualne popravke i zamjene dijelova u TE Plomin 1 (125 MW), pak, namjerava se provesti od 23. travnja do 25. lipnja.

Posao obavljaju uglavnom hrvatske tvrtke koje su proizvele postrojenje ili su specijalizirane za rad u termoelektranama - primjerice, ?uro ?akovic - Montaža, Alstom Hrvatska, Siemens, ATO, Koncar Inženjering, AEKS, a angažirano je i nekoliko stranih specijalista te kooperanata s Labinštine, odnosno iz regije.

- S obzirom na to da od 23. travnja do 12. svibnja nece biti proizvodnje elektricne energije u Plominu, potrošaci na podrucju Elektroistre, kao dijela elektroenergetskog sustava Hrvatske, napajat ce se iz drugih izvora preko rasklopišta u Plominu, objašnjavaju iz HEP-a i napominju da ovakve remonte postrojenja planiraju u razdobljima smanjene potrošnje struje.

Redovni remont bloka 1 posljednji je put realiziran lani, a "dvojke" prije tri godine. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter