Plomin na ugljen Jakovčićev zalog Kukuriku koaliciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maurizio Licul, vijećnik Ladonje osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na, kako je naveo, igrokaz IDS-a koji se dogodio na posljednjem zasjedanju Županijske skupštine, a u vezi s izgradnjom Plomina 3. Kako je naveo Licul, Ladonja je još krajem kolovoza uputila zahtjev za hitnom raspravom o gradnji TE Plomin, a nakon što su od županijskih vijećnika zatražili da zauzmu jasan stav po tom pitanju probudio se i IDS.

- Loše kopirajući Ladonju sada i oni sami traže raspravu. No, u međuvremenu se po hitnom postupku u Sabor šalje prijedlog Zakona o energiji koji Istri oduzima bilo kakvu moć da utječe na energent u Plominu 3, naveo je Licul posjetivši da sporni Zakon i to bez ikakvih primjedbi podržavaju i dva IDS-ova saborska zastupnika Valter Boljunčić i Giovanni Spozna.

- Indikativno je da se par dana nakon što su digli ruke za spomenuti Zakon potpisuje koalicija IDS-SDP u Puli. Slijedi igrokaz u Pazinu, u režiji IDS-a, koji je još jednom dokazao da ova stanka dobro trguje foteljama pa čak i kada je valuta u kojoj se one plaćaju zdravlje Istrijana, naglasio je Licul.

Jedini trenutak kada je Plomin 3 na ugljen mogao biti zaista odmaknut od Istre bio je, smatra on, vrijeme kada se lani dogovarala Kukuriku koalicija uoči prošlih parlamentarni izbora.

- Da su IDS i Jakovčić zaista imali želju zaštititi Istru od Plomina 3 na ugljen mogli su uvjetovati IDS-ov ulazak u koaliciju upravo time i onda predložiti eventualni referendum. No, to nisu učinili; dapače Plomin 3 bio je Jakovčićev zalog koaliciji što je u više navrata javno naglasio i sam premijer Milanović riječima da se IDS nikada nije protivio Plominu 3 na ugljen.  (B. PETROVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter