Plomin C povećao kršanski proračun

Termoelektrana Plomin (I. RADIĆ)
Termoelektrana Plomin (I. RADIĆ)

Vijećnici Općine Kršan su na sjednici u utorak izglasali povećanje proračuna za dva milijuna i 543 tisuće kuna ili 11 posto, pa sada iznosi 25 milijuna i 496 tisuća kuna.

Glavni razlog za povećanje je odluka Vlade iz svibnja kojom je Plomin C proglašen strateškim projektom. Općina očekuje potpisivanje ugovora sa strateškim partnerom krajem godine, što će joj u proceduri izdavanja građevinskih dozvola na ime komunalne naknade donijeti dodatnih dva milijuna i 490 tisuća kuna.

Drugi razlog je usklađivanje proračuna s planom ukupnog razvoja i akcijskim planom koji je pred usvajanjem, čime će biti ostvareni preduvjeti za korištenje bespovratnih sredstava iz EU-a u svrhu financiranja razvojnih projekata.

Rebalans je potaknut i proračunskim manjkom iz prošle godine, koji je iznosio 4,9 milijuna kuna ili 80 posto više nego što je pretpostavljano kada je proračun planiran. Novi plan predviđa da će manjak biti eliminiran do kraja ove godine.

Shodno izmjenama i dopunama proračuna preinačen je program održavanja infrastrukture, program izgradnje, adaptacije i održavanja objekata te program izrade planova, studija, projekta i podloga. Vijećnici su izglasali i postavljanje zelenih otoka za odvojeno sakupljanje otpada na ulazu u Plomin Luku i u Industrijsku ulicu u Potpićnu, preko puta društvenog doma u Čepiću i mjesnog odbora u Sušnjevici, kod sportskog centra u Kršanu, općinske zgrade u Blaškovićima i riječke autobusne postaje u Vozilićima te ispred mrtvačnice u Kožljaku. Moguće je da će lokacije u Kršanu i Potpićnu biti izmijenjene. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter