Plomin 3: Kršan vratio lopticu Županijskoj skupštini

Stari grad Kršan (arhiva)
Stari grad Kršan (arhiva)

Općinski vijećnici Kršana na večerašnjem su zasjedanju jednoglasno odlučili da će se o problematici izgradnje planirane termoelektrane Plomin 3 na ugljen očitovati tek nakon održavanja tematske sjednice Županijske skupštine, zakazane za ponedjeljak, 29. listopada. Županija je, naime, stav općinskih vijeća na Labinštini i Grada Labina željela prikupiti prije zasjedanja najvišeg predstavničkog tijela građana na Poluotoku, no Kršan je vratio lopticu jer, kako piše u usvojenom zaključku, lokalnim vijećnicima ni Vlada ni resorno ministarstvo ni HEP, kao potencijalni investitor, do danas nisu cjelovito predstavili planiranu realizaciju bloka C u Plominskom zaljevu.

Kršanski zastupnici očekuju da će širu sliku o projektu od državne važnosti imati nakon sjednice županijskih skupštinara, na kojoj će se, kako piše u zaključku, "iznijeti stavovi svih strana u postupku". Toj će tematskoj sjednici u ponedjeljak u Pazinu prisustvovati predstavnici Vlade, nadležnog ministarstva, HEP-a, a dolazak, doznajemo, najavljuju i ekološki aktivisti iz hrvatskih i inozemnih udruga.

Vijeće Pićna o Plominu 3 raspravljat će sutra, a ona Labina, Sv. Nedelje i Raše još se nisu službeno očitovala. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter