Mediteranski koridor hrane, izložba tijekom koje posjetitelji imaju prilike razgledati, degustirati, savjetovati se i kupiti neke od ekoloških i autohtonih prehrambenih proizvoda iz razlicitih krajeva Hrvatske, vec se cetvrtu godinu odvija u sklopu festivala Zlatna sopela i postala je neizostavni dio ovog folklornog spektakla. Uvijek privuce veci broj domacih i stranih posjetitelja, ponajprije jer je to prigoda da se upoznaju s kvalitetnim autohtonim proizvodima iz cijele zemlje, od kojih su neki prvi put prezentirani u ovim krajevima, ali i da na licu mjesta od proizvodaca doznaju neku zanimljivost o plodovima njihova rada.
Proizvode nudi dvadeset stalnih izlagaca (koji izlažu svaki dan) i deset povremenih (izlažu samo dva ili tri dana) iz Istre, Primorja, Dalmacije i Slavonije. Od zanimljivosti treba istaknuti da se mogu kušati istarska vina na decilitar i to za 10 kuna, dvadesetak vrsta likera od razlicitog voca i trava, od cega je novost liker od lavande, a pažnju turista privlace i šljivovice, višnjevace i liker od borovnice s komadicima voca. Raznolika je i ponuda proizvoda od meda, od "klasicnog" meda u teglicama sa sacem, do zrnca polena, vina od meda i medovine. Osim vina od grožda, tu su i ljekovita vina, koja se piju u malim dozama, poput ružina, kupinova ili jagodina. Mlijecne proizvode predstavila je Udruga malih sirara, koja nudi sireve zagrebacke, licko-senjske i istarske županije, a poseban je i popularan specijalitet tvrdi ovcji sir od nepasteriziranog mlijeka. "Koridor" cine i razliciti suveniri, antikviteti, ukrasni proizvodi i nakit te prirodni preparati za njegu tijela.
Mediteranski koridor hrane na poreckom Trgu slobode otvoren je od 10 do 13 i do 18 do 24 sata, a traje još dva dana.