Plodna godina za pazinske likovnjake


Vrijedni članovi pazinskog Društva likovnih stvaratelja mogu se pohvaliti doista plodnom godinom iza sebe. Kako je istaknuto na godišnjoj skupštini Društva, tijekom 2012. godine u njihovoj galeriji priređeno je 18 izložbi, u prosjeku izložba i pol mjesečno.

Predstavljeno je ukupno 466 likovnih radova, odnosno 202 autora, a izložbe u galeriji prošle je godine pogledalo ukupno 3.500 posjetitelja.

Osim izložbi u Pazinu, članovi Društva sudjelovali su i na izložbama, natječajima i ex-tempore manifestacijama u Grožnjanu, Kašteliru, Vodnjanu, Fažani, Poreču, Rovinju i drugim mjestima, održali su niz kreativnih radionica i tečajeva ovladavanja likovnim tehnikama, i svojim radom bitno pridonijeli obogaćivanju kulturnog života u gradu.

Društvo danas broji 37 aktivnih članova, pet pripravnika i sedam podupirajućih članova, a ove godine, osim što planiraju nastaviti uspješan niz samostalnih i skupnih izložbi i likovnih manifestacija, želja im je skupnom izložbom gostovati u s Pazinom zbratimljenim južnotalijanskom gradu Scanzano Ionico, te memorijalnom izložbom obilježiti stotu obljetnicu prve skupne izložbe hrvatskih pazinskih umjetnika održane 1913. godine.

Nada Putinja ponovno je izabrana za predsjednicu Društva, za tajnicu je izabrana Davorka Flego, a za članove Upravnog odbora još Serđo Rigo, Mladen Vasiljević i Iva Ciceran. Za voditeljicu Likovne galerije Društva ponovno je imenovana Irina Kivela Ukotić, dok su u Nadzorni odbor izabrani Mihael Čeple, Ivan Hekić i Enzo Erdfeld. (Napisao i snimio D. ŠIŠOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter