Plodine u reguli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šuškanja u Medulinu da se trgovacki centar Plodine gradi bez gradevinske dozvole i na jednoj od parcela koja nije u vlasništvu Plodina, opovrgnulo je Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uredenja.

Naime, nakon što su Plodine prijavile pocetak gradnje, gradevinska inspekcija Podrucne jedinice u Pazinu je 15. lipnja izvršila nadzor te utvrdila da se gradnja odvija sukladno rješenju za gradenje te prema uvjetima odredenim glavnim projektom ciji je izradivac rijecka tvrtka Rinex.

Rješenje je izdano 19. svibnja, dan nakon što su Plodine Opcini Medulin uplatile nešto manje od 1,7 milijuna kuna komunalnog doprinosa. Rješenje odnosno gradevinska dozvola je postala pravomocna 26. svibnja 2011.

Sve parcele na kojima se gradi su bile privatne, no Plodine su ih uredno otkupile, a jedinu koja je bila manja od 300 kvadrata i u vlasništvu Opcine trgovacki centar je kupio putem javnog natjecaja.

Iako je bilo najavljeno da se supermarket otvara 8. srpnja, prema informacijama s gradilišta otvorenje ce najvjerojatnije biti prolongirano za tjedan dana. Trgovacki centar ce se rasprostirati na 1.800 kvadrata. U sklopu Plodina bit ce i kafic te parkiralište. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter