Pljočkanje u nomenklaturi sportova HOO-a?

Pljočćkar u akciji
Pljočćkar u akciji

Istarski pljočkarski savez, osnovan prije dvije godine, zatražio je od Hrvatskog olimpijskog odbora da uvrsti pljočkanje u nomenklaturu sportova.

Naime, inicijativom istarskih pljočkara održana je Konferencija o pljočkanju. Predsjednik Istarskog pljočkarskog saveza (IPS) Davor Šuran tom je prilikom rekao je da su  doneseni svi potrebni dokumenti o organiziranju i takmičenjima, pa sada treba raditi na populariziranju pljočkanja.

Populariziranje pljočkanja Pljočkanje se u međuvremenu toliko razvilo da će klubovi i IPS morati zatražiti donacije od istarskih općina i gradova, turističkih zajednica i većih tvrtki, jer pljočkari ne mogu više sami plaćati troškove turnira i lige te svog saveza. Problem je što se u javnosti premalo zna o ovom autohtonom sportu, pa će se radi populariziranja postaviti internetske stranice IPS-a.

Predloženo je i da se na utakmicama IPL-a istovremeno igraju pojedinačni mečevi, parovi i trojke, te da se ograniči vrijeme igranja. Potrebne su i druge promjene, kao što su to učinjeno u boćanju, da bi pljočkanje postalo atraktivnije za takmičare i gledatelje.

Ove je godine odigrano 19 turnira i šest kola IPL-a, a priređena su i svjetska prvenstva za pojedince, dvojke i trojke. Unatoč nekim razmišljanjima d bi zbog fianncijskoj teđškoća trebalo ugasiti ligu, na kraju je zaključeno da će se Istraska pljočkarska liga igradi i dogodine. (Napisao i slikao A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter