Pljesak plesačima sevdaha i baluna


U organizaciji Kulturno umjetničkog društva "Bosna" Istarske županije protekle je subote u prelijepoj dvorani Doma hrvatskih branitelja održana večer folklora i sevdaha. To je zorno potvrdila publika koja je zapjevala zajedno s izvođačima programa, a na kraju i zaigrala kolo s folklorašima.

U programu su nastupili folklorni ansambl KUD-a Bosna Istarske županije, KUD Đulistan Labin, BKUD Vodnjan iz Vodnjana, KUD Kršanski Ljiljani iz Kršana, poznati pulski interpretator sevdaha Fadil Gračić, Umjetnički obrazovni centar Gračanica iz Bosne i Hercegovine (BiH) i Folklorno društvo Pazin. Nazočnoj publici i svim izvođačima programa srdačnu je dobrodošlicu poželio Jasmin Omerović, predsjednik KUD-a Bosna Istarske županije, a poseban pozdrav uputio je gostima iz BiH i Pazina, koji su prvi put sudjelovali na ovoj kulturnoj manifestaciji.

Program je započeo nastupom domaćina, KUD-a Bosna, s koreografijom "Igrama iz srednje Bosne". Potom su se predstavili orkestar i vokalna grupa iz Gračanice sa svojim privlačnim programom "Kroz pjesmu sevdaha", izvedbu kojeg je publika veoma lijepo primila. Članovi i članice KUD-a Đulistan iz Labin također je publika nagradila pljeskom, a kao i uvijek Fadil Gračić, vjerni sudionik ovakvih manifestacija, oduševio je interpretacijom sevdalinki. U finalnom dijelu programa pljeskom su nagrađeni BKUD Vodnjan s koreografijom Vranjske igre, KUD Kršanski ljiljani te Folklorno društvo Pazin. Balun uz mih, roženice i tarankanje u izvedbi pazinskih folkloraša nagrađen je jednakim pljeskom kao što su ga dobili izvođači sevdaha i BiH folklora. Program je vodila Aida Delić, učenica pulske Medicinske škole. (A. ČABARAVDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter