Pljacke u Porecu i Kanfanaru pocinila ista osoba?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za pljacku Istarske kreditne banke i ranjavanje zaštitara u srijedu u Porecu te za pljacku poslovnice OTP banke u cetvrtak u Kanfanaru odgovorna je najvjerojatnije jedna te ista osoba. Medutim, osoba (ili dvije razlicite osobe, op. a.) koja se pojavljuje na obje snimke pljacki još uvijek nije u rukama policije. Za njom se intenzivno traga.

Podsjetimo, u srijedu je oko 12.30 sati u neuspjeloj pljacki IKB-a u Porecu teško ranjen zaštitar Denis Matoševic (28) iz Fuškulina. Matoševic nije stradao u samoj banci, nego u poslovnici osiguravajuce kuce nasuprot ulazu u banku. Naime, razbojnik sa šiltericom i maramom pokrivenim ustima ušao je u poslovnicu osiguranja i pitao gdje je banka, a kad ga je Matoševic navodno odgurnuo, ovaj je izvadio pištolj i upucao u predio prsa. Razbojnik je potom ušao u banku, preplašio djelatnice, no na koncu je praznih ruku pobjegao. Prilikom bijega automobilom gotovo se sudario s novinarom našeg lista Mateom Sardelinom, koji se uputio prema mjestu pljacke.

Teško ranjeni zaštitar uspješno je operiran u pulskoj Opcoj bolnici istog dana kada je i ranjen, a njegovo je stanje stabilno.

Dan nakon krvave pljacke u Porecu nepoznati je muškarac ušetao u poslovnicu OTP banke u Kanfanaru i uz prijetnju pištoljem odnio je zasad neutvrdeni iznos novca. Navodno je razbojnik u banku ušetao oko 13.20 sati i razoružao zaštitara, a domogao se manjeg iznosa novca. Tijekom ove posljednje pljacke nije bilo ozlijedenih.

Istarska policija objavila je fotografije s nadzornih kamera, ali i videosnimke obiju pljacki na svojoj službenoj internet stranici. Policija je ujedno pozvala sve gradane koji raspolažu korisnim saznanjima o pljackama ili pak prepoznaju osobu s videosnimki da se jave na telefon 192 ili u najbližu policijsku postaju, a informaciju mogu proslijediti i na e-mail [email protected] ili [email protected]. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter