Pljacke mu nisu išle od ruke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osamnaestogodišnjak s podrucja Ližnjana, osumnjicen za dva pokušaja pljacke, u srijedu je, nakon ispitivanja kod istražnog suca, pušten na slobodu, ali mu je naloženo da se svakog ponedjeljka javlja u pulsko Opcinsko državno odvjetništvo.

Pulska policija kriminalisticki je obradila 18-godišnjaka i utvrdila da je 12. prosinca pokušao opljackati trgovinu u Jadreškima i kiosk na pulskom Vidikovcu.

U trgovinu u Jadreškima, u kojoj je bila 47-godišnja prodavacica, mladic je ušao oko 21 sat s kapom navucenom preko glave, naslonio se na pult pored kase i prijeteci plasticnim pištoljem od prodavacice tražio novac. No, trgovkinja je vrisnula, a pljackaš se okrenuo i otišao.

Pola sata kasnije 18-godišnjak se pojavio u Puli kod kioska na Vidikovcu gdje je pokušao izvršiti pljacku na isti (neuspješan) nacin kao u Jadreškima. Prodavacica u kiosku, 60-godišnjakinja, mu je rekla da ode pa je 18-godišnjak i otišao.

Pulska policija kriminalisticki je obradila 18-godišnjaka te ga u srijedu oko 10 sati prepratila istražnom sucu koji ga je saslušao i pustio na slobodu. Policija ce protiv mladeg punoljetnika Opcinskom državnom odvjetništvu nadležnom za mladež predati posebno izvješce.


Podijeli: Facebook Twiter