Pljačke i razbojstva u Puli i Brtonigli

Poslovnica Istarske kreditne banke Umag u Brtonigli (Mateo SARDELIN)
Poslovnica Istarske kreditne banke Umag u Brtonigli (Mateo SARDELIN)

U ponedjeljak su nepoznati razbojnici opljačkali poslovnicu IKB Umag u Brtonigli i trgovinu Renato Comerca u Kandlerovoj ulici u Puli. U oba slučaja javnosti nije poznato koliko je novca ukradeno. Policija je u roku od dva dana riješila razbojstvo i teško ozljeđivanje 57-godišnjaka u Teslinoj ulici u Puli, a u nedjelju i privela na ispitivanje dvojicu osumnjičenika.

Policija je u ponedjeljak oko 12 sati zaprimila dojavu iz poslovnice IKB Umag u Brtonigli o oružanoj pljački. Banku su opljačkala dva nepoznata muškarca naoružana pištoljem, a potom su s plijenom pobjegli.

Djelatnica banke, 41-godišnjakinja, iz Brtonigle i 32-godišnja zaštitarka iz Buja prilikom pljačke nisu ozlijeđene. U banci o razbojstvu nismo puno doznali budući da je 41-godišnja djelatnica koja je u ponedjeljak bila u smjeni na bolovanju zbog pretrpljenog šoka, a djelatnik kojega smo zatekli za pultom nam nije htio odgovarati na pitanja.

Naime, banka u Brtonigli je, iako ima zaštitara, prilično nezaštićena budući da nema protuprovalna vrata sa detektorom, no vjerujemo da će nadzorne kamere koje se nalaze na ulazu i unutra pomoći policiji u rješavanju slučaja. Poslovnica IKB-a je smještena u samom centru mjesta, na glavnoj ulici, te je vrlo lako pobjeći u tri smjera, Umaga, Buja i Novigrada.

U večernjim satima oko 19.35 sati u ponedjeljak se dogodila druga pljačka, i to u trgovini Renato Comerc u Kandlerovoj ulici u Puli. Počinitelj je zaprijetio 45-godišnjoj djelatnici iz Pule i ukrao novac, a potom je pobjegao u nepoznatom smjeru. Prema neslužbenim informacijama razbojnik je prilikom ulaska u trgovinu navukao kapu na glavu, no djelatnici nije vadio niti pokazivao nikakvo oružje već joj je samo zaprijetio, nakon čega mu je žena dala novac. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter