Pljackašu plasticnim pištoljem 4 i pol godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog cetiri razbojstva u Zagrebu, Rijeci i Puli na cetiri i pol godine zatvora nepravomocno je na Opcinskom sudu u Puli osuden 40-godišnji D. M. iz Cadavice kod Osijeka. Uhicen je i pritvoren u Puli 20. travnja ove godine, a ovom mu je presudom produljen pritvor.

D. M. je proglašen krivim jer je u Puli 3. travnja ove godine oko 10.10 sati na Giardinima u hodniku zgrade na broju 13 u kojoj se nalazi mjenjacnica No1 sacekao djelatnicu M. P., uperio joj u glavu imitaciju pištolja i rekao: "Pucat cu, ja sam izgubio sve u ratu" te od nje zatražio novac. Djelatnica je vjerovala da je rijec o pravom pištolju kojim bi joj pljackaš mogao nauditi, a ovaj ju je prisilio da otkljuca vrata mjenjacnice.

Kada su ušli unutra, kazao joj je da ni slucajno nikoga ne zove te joj je dopustio da razmijeni novac jednoj stranci koja je stajala s druge strane šaltera, na ulici. Dok je djelatnica pokušavala alarmirati djelatnike osiguranja, slucajnog prolaznika te vlasnika kladionice Valtera K., razbojnik je iz otvorenog sefa uzeo i odnio 18.500 eura i 1.500 americkih dolara. Za to mu je kazneno djelo izrecena osuda na dvije godine i pet mjeseci zatvora.

D. M. je proglašen krivim i za razbojstvo u Ilici u Zagrebu pocinjeno dva tjedna ranije, 21. ožujka. Oko 14.10 sati ušao je u trgovacko društvo Novine d.o.o. koje obavlja poslove i za Križevacku banku u likvidaciji i Križevacku štedno-kreditnu zadrugu u likvidaciji te dvjema djelatnicama koje su se nalazile za pultom zaprijetio uperivši u njih plasticni pištolj. Nakon što je rukom udario o staklo, djelatnici Ž. V. rekao je da klekne na pod, a djelatnici V. K. je dodao vrecicu da u nju stavi novac. Uvjerena da je rijec o pravom pištolju, djelatnica mu je predala ukupno 77.760 kuna.

Zbog te je pljacke D. M. osuden na godinu i sedam mjeseci zatvora, ali to mu je bila vec druga pljacka na istom mjestu i što je najgore, nad istom djelatnicom Ž. V. Naime, ovom je presudom za pljacku u tom trgovackom društvu koju je pocinio još 8. prosinca 2010. D. M. osuden na godinu i tri mjeseca zatvora. Tada je upao oko 15.40 sati i djelatnici Ž. V. prijetio plasticnim pištoljem te se tako domogao plijena od 27.990 kuna.

Dodatnih godinu i tri mjeseca dosudeno mu je zbog pljacke 17. ožujka u kreditnom uredu trgovackog društva Novine d.o.o. u Ulici Alda Colonella 7 u Rijeci. Onamo je ušao oko 13.35 sati i uperivši u djelatnicu imitaciju pištolja tražio od nje da mu stavi novac u plasticnu vrecicu. Iz ove je poslovnice TD Novine d.o.o. D. M. odnio 4.755 kuna, uglavnom u kovanicama. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter