pLJACKAŠICA

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uhicena zagrebacka pljackašica banaka

 

Policija je uhitila 45-godišnju ženu za koju sumnja da je u posljednjih godinu dana prijeteci plinskim pištoljem opljackala oko 200 tisuca kuna iz triju banka na podrucju Zagreba.

Osumnjicena pljackašica R. B. uhicena je u noci s ponedjeljka na utorak, a policija nije pronašla novac koji je odnijela iz OTP banke u Sesvetama, u koju je upala 9. kolovoza i 11. studenog prošle godine, te iz Splitske banke na Laništu iz koje je 3. kolovoza ove godine odnijela oko 50.000 kuna. Pretpostavlja se da je novac potrošila na placanje dugova i racuna te izvlacenje iz teške financijske situacije u kojoj se našla.

Žena je u pljackama bila maskirana šiltericom, suncanim naocalama i crnom perikom. Policija joj je ušla u trag zahvaljujuci snimkama nadzornih kamera u opljackanim bankama.

Razbojnica navodno nije imala nikakve pomagace i sve je obavljala sama, a s mjesta zlocina bježala bi automobilom koji je parkirala nedaleko od banaka, izvan dosega kamera. U tom su automobilu policajci i pronašli pištolj.

Osumnjicena do sada nije bila poznata policiji, niti kazneno prijavljivana.

I dok su pljacke banaka u Sesvetama i na Laništu razriješene, nastavlja se potraga za pljackašicom koja je prije gotovo dva tjedna iz Splitske banke u Dubravi ukrala oko 350 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter