Pljackaš pušten da se brani sa slobode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pljackaški dvojac, 47-godišnji V. V. i 44-godišnji D. V. u utorak je nakon kriminalistickog istraživanja priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog kaznenog djela razbojstva. Neslužbeno doznajemo da su privedene osobe iz Velike Gorice i Osijeka.

Nakon ispitivanja kod suca u Istražnom je centru D. V.-u je odredeno 48-satno zadržavanje, dok je V. V. pušten da se brani sa slobode, izvijestila je Edvina Draguzet, glasnogovornica Županijskog suda u Puli.

Prema policijskom izvješcu osnovano se sumnja da su u ponedjeljak u 12.10 sati vatrenim oružjem opljackali turisticku agenciju Commodore travel na pulskoj rivi.

Pljackaši su nakon uspjele pljacke pobjegli u smjeru Vodnjana gdje su samo desetak minuta nakon pljacke zaustavljeni u automobilu "opel vectra" i uhiceni. U vozilu je policija pronašla sredstva izvršenja razbojstva i ukradeni novac.

Agenciju je opljackao djelomicno maskirani muškarac koji je trima djelatnicama i vlasniku agencije koji su tada bili unutra zaprijetio pištoljem (za koji se utvrduje je li uopce bio pravi) te zatražio novac. Nakon što je dobio zasad neutvrdeni iznos, dao se u bijeg zajedno s pomagacem koji mu je, dok je ovaj pljackao, vani držao stražu.

Unatoc tome što su osmišljenom taktikom usred bijela dana orobili mjenjacnicu na jednom od najprometnijih mjesta u gradu, s plijenom kojeg su se domogli niti su se stigli okoristiti niti su daleko odmaknuli.

Prema našoj evidenciji, posljednji prepad u ovoj se agenciji dogodio u rujnu 2008. kada je razbojnik uz prijetnju nožem odnio više desetaka tisuca kuna. Inace razbojnici su u posljednjih nekoliko godina više puta upadali naoružani nožem ili pištoljem u Commodore travel i odnosili novac.


Podijeli: Facebook Twiter