Pljačkaš kladionice uhićen dok je stopirao

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Makedonac u dobi od 32 godine koji ilegalno boravi u Hrvatskoj osumnjičen je za pljačku kladionice Germania Sport u Ulici Porta Stovagnana koja se dogodila u subotu predvečer te je mu je sudac istrage Županijskog suda u Puli 17. rujna odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega.

Policija je priopćila da je u subotu oko 18.45 sati u kladionicu ušao nemaskirani nepoznati muškarac i s pištoljem u ruci zaprijetio 29-godišnjoj djelatnici iz Antunovca te zatražio novac. Zaposlenica mu je predala više tisuća kuna, a nepoznati se muškarac udaljio. No u restoranu "Sarajevo" koji se nalazi pokraj kladionice doznali smo da je mladić iz Makedonije srednjeg rasta i konstitucije prije pljačke sjedio na njihovoj terasi, za posljednjim stolom, tik uz kladionicu. Otuda je imao dobar pogled na situaciju no, u akciju je krenuo tek nakon što je pojeo lignje sa žara i popio tri piva. Sit i napit najednom je nestao s terase ne plativši račun. Konobar je pričekao misleći da će se gost vratiti, ali uzalud. Čini se da je 32-godišnjak izabrao trenutak nakon izlaska jednog muškarca iz kladionice. S pištoljem u ruci ušao je unutra i tražio novac, a osim djelatnice u kladionici je bila i jedna djevojka, zaposlena u "Sarajevu" pa su obje doživjele šok. Pljačkaš je, neslužbeno doznajemo, uspio pobjeći s oko 20.000 kuna.

Policija je odmah nakon dojave obavila očevid u kladionici, ali i započela s intenzivnom potragom za pljačkašem koja je urodila plodom tek u prvim satima nedjelje.

Patrolirajući Fažanom policajci su nešto nakon ponoći uočili muškarca da stopira te ga legitimirali. Kako su raspolagali opisom počinitelja pljačke u Puli, tako su shvatili da bi to mogao biti upravo autostoper. Osobni dokumenti Makedonca otkrili su im da je riječ o 32-godišnjem strancu koji je već nekoliko puta kažnjavan zbog ilegalnog boravka u Hrvatskoj, a policiji je znan i po kaznenim djelima. Ispostavilo se i da je državljaninu Makedonije na snazi zabrana ulaska u Hrvatsku do 2014. godine. Osim toga kod autostopera su pronađeni novac i pištolj kojim je prijetio u kladionici pa je uhićen i odveden u pulsku policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter