Pljačkaš benzinske Ivica Petrović ljubitelj kartinga

Ivica Petrović (K. TADIJIĆ)
Ivica Petrović (K. TADIJIĆ)

Pljačkaš s Petrolove crpke u Vodnjanu je 26-godišnji Ivica Petrović iz Režanci kod Savičente, uspjeli smo jučer doznati iz neslužbenih izvora bliskih policiji. Petrović je osumnjičen za ukupno četiri razbojstva i jedno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te je jučer nešto prije 15 sati prepraćen na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Puli nakon čega mu je sutkinja istrage Edvina Draguzet Sujevich odredila jednomjesečno zadržavanje u istražnom centru.

Prema našim saznanjima Petrović do sada nije bio poznat policiji a njegovi sumještani poznaju ga kao radišnog i dobrog mladića čiji su hobi između ostalog bile i karting utrke, a prema svemu sudeći trenutno je nezaposlen.

Dvojica policajaca dovezla su ga jučer u vozilu bez policijskih oznaka i parkirala 15-tak metara od ulaza u zgradu u Kranjčevićevoj. Petrović je s lisicama na rukama izašao iz vozila i, vidjevši našeg fotoreportera, zastao i skrio se iza leđa policajca izbjegavajući objektiv. No fotoreporter je već obavio svoj posao…

Premda ga je u nedjelju nešto prije ponoći policajac ranio hicem iz pištolja zbog čega je prenoćio u pulskoj bolnici, na Petroviću nismo uočili ozljede.
Uoči privođenja Petrovića u Županijsko državno odvjetništvo policija je izvijestila o dosad utvrđenim okolnostima njegovog ranjavanja prilikom uhićenja na benzinskoj crpki u Vodnjanu kao i samom razbojstvu, odnosno razbojstvima.

Kako neslužbeno doznajemo policija je zbog čak šest pljački koje su se u proteklih dvadesetak dana dogodile na području Barbana i Vodnjana postavila zasjede kraj više objekata koji su mogli biti meta pljačkaša. U zasjedi kod Petrolove crpke u nedjelju navečer pljačkaša su dočekali policajka i dvojica njezinih kolega.

Petrovića se također sumnjiči za pljačku iste, Petrolove  postaje počinjenu 23. srpnja oko 23.45 sati kada je maskiran potkapom ušao u prodajni prostor benzinske crpke i uz prijetnju razbijenom bocom od 27-godišnjeg djelatnika otuđio novac.

Druga dva razbojništva, sumnja policija, 26-godišnjak je počinio na benzinskoj postaji Ine u Barbanu. Najprije je 1. kolovoza u 21.40 sati, maskiran i uz prijetnju nožem od 46-godišnjeg djelatnika otuđio više tisuća kuna, a potom je 9. kolovoza, također maskiran i uz prijetnju nožem, od 30-godišnjeg djelatnika otuđio nekoliko tisuća kuna. (Marica KOŠTA)

Ivica Petrović zaljubljenik u karting

Ivica Petrović se lani natjecao u amaterskom prvenstvu Hrvatske u kartingu i u lipnju je pobijedio u utrci na pulskom kartingdromu "Green Garden" u Šijani koju je organizirao ugledni Red Bull.

Iako Petrović nije licencirani vozač utrka, u amaterskoj utrci pobijedio je s lakoćom, s obzirom na to da je u to vrijeme bio zaposlen na ovom kartingdromu i poznavao je sve zamke natjecateljske staze.

- Redovito sam trenirao i slušao savjete vlasnika staze i njegovog sina, no usprkos svemu nisam očekivao da ću uspjeti pobijediti u tako mnogobrojnoj konkurenciji. Ovo mi je bila prva utrka u životu i jedva čekam finale Red Bull kart fighta, a kasnije tko zna, možda se okušam i u prvenstvenim natjecanjima, ispričao nam je tada Petrović.

Nekoliko tjedana kasnije Petrović je nastupio u finalnoj utrci na zagrebačkom kartingdromu Špansko, gdje je od 14 finalista zauzeo devetu poziciju, a potom odustao od daljnjeg bavljenja kartingom.

- Ivica je kod nas radio na ispomoći prošle turističke sezone i pamtim ga kao dobrog dečka i vrijednog radnika, ne mogu vjerovati da se upustio u kriminal, kazao nam je Deni Bilić, vlasnik karting staze Green Garden. (K. TADIJIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter