Pljačka u Višnjanu: Zaštitar ranjen vatrenim oružjem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaštitar Istarske kreditne banke u Višnjanu ranjen je danas oko 13.30 sati tijekom pljačke. Nepoznati razbojnik je nakon pljačke i ranjavanja zaštitara pobjegao ukradenim vozilom, a dok je bježao ispao mu je snop novčanica.

Razbojnik je po izlasku iz banke zaustavio VW golf kojim je upravljala jedna ženska osoba i počeo kucati po staklu tražeći da stane jer je nešto važno u pitanju. No, žena se uplašila, dala gas i pobjegla. Odmah potom je uz prijetnju vatrenim oružjem zaustavio drugo vozilo i prisilio vozača da izađe, nakon čega je sjeo u to vozilo i pobjegao.

Zaštitaru K. R. su na licu mjesta prvu pomoć pružili djelatnici porečke Hitne pomoći, a potom je odvezen na liječenje. Zasad nije objavljeno koliko su teške ozljede zaštitara koji je imao obje ruke zamotane i jednu ozljedu na glavi.

Porečka policija je u Višnjan poslala nekoliko vozila s policajcima te krim-tehničare radi očevida. Načelnik porečke policije Ivica Kešinović je također došao na mjesto događaja i raspoređuje policajce po terenu.

Zasad nije poznato je li razbojnik uspio ukrasti veću svotu novca ili tek ono što mu je ispalo po cesti.

Policija svim snagama traga za počiniteljem. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter