Pljacka mjenjacnice na Giardinima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati pocinitelj je u nedjelju oko 10.15 sati opljackao mjenjacnicu No. 1 na Giardinima u Puli. Prema neslužbenim informacijama, razbojnik je bio naoružan, a nakon pljacke pobjegao je Zagrebackom ulicom.

Policija je na terenu obavila ocevid, a kontrolirali su cijelo podrucje Giardina dugim cijevima. Dobricevu ulicu, kraj Zagrebacke, zatvorili su radi potrage za razbojnikom, pomno su prekontrolirali i obližnje parkiralište. Policija nije htjela davati informacije radi ocevida koji je bio u tijeku.

Od potresene djelatnice mjenjacnice doznajemo da je razbojnik bio maskiran, obucen u crno i da je bio naoružan. U zgradu je ušao provalivši kroz stražnja metalna vrata i unutra je sacekao jutro, kad je ispred WC-a maskiran i naoružan prepao djelatnicu. Takoder saznajemo da je od djelatnice uzeo kljuc vrata mjenjacnice ali ih nije mogao otvoriti vec je natjerao nju da ih otvori.

Pred šalterom je bila jedna stranka koja je primijetila nešto sumnjivo te je alarmirala policiju ili zaštitara, kaže djelatnica. Potvrdila nam je da je razbojnik ukrao nešto novca, no nije rekla koliko.

Od vlasnika mjenjacnice Waltera Kapova doznajemo da je ovo drugi put da je mjenjacnica opljackana. Prvi put se pljacka zbila 1999. godine. Špekulira se da je ovoga puta razbojnik odnio više od 100 tisuca kuna u stranoj valuti, no Kapov nam to nije mogao potvrditi.

- Suradujem s policijom, a cekamo pregled nadzornih kamera unutar mjenjacnice koji ce, vjerujemo, pokazati više o samom dogadaju. Za sada nemam puno informacija o kolicini novca, jedino da je pljackaš imao slavonski naglasak i da je rekao "sve sam izgubio u ratu", kazao nam je Kapov. (M. S., snimio D. Št.)


Podijeli: Facebook Twiter