Pljačka automat-kluba: Bajriću i Kosinožiću po 2,5 g

Skrivali lice tijekom presude: lijevo Nermin Bajrić, desno Diego Kosinožić (D. ŠTIFANIĆ)
Skrivali lice tijekom presude: lijevo Nermin Bajrić, desno Diego Kosinožić (D. ŠTIFANIĆ)

Na po dvije i pol godine zatvora nepravomoćnom su presudom Županijskog suda u Puli osuđeni Nermin Bajrić (30), državljanin BiH iz Umaga i Diego Kosinožić (24) iz Poreča zbog pljačke automat-kluba Equito u Umagu na Božić prošle godine. Tijekom objave presude Kosinožiću su popustili živci te je povišenim tonom verbalno napao sutkinju Dorijanu Dolenec Kujundžić, a kada se niti nakon upozorenja nije smirivao udaljen je iz sudnice, odnosno vraćen u istražni zatvor.

Bajrić je pak do kraja mirno saslušao presudu i njezino obrazloženje nakon čega je i on otpraćen natrag u istražni zatvor koji je obojici produljen pritvor do pravomoćnosti presude.

Sutkinja Dolenec Kujundžić je obrazlažući presudu navela da je nedvojbeno utvrđeno da je dvojac dogovorio pljačku, a da je Kosinožić Bajriću dao pištolj i objasnio mu kako da dođe do novca u kockarnici Equito. Nijednu izjavu koju su optuženici dali u svoju obranu sud nije prihvatio jer smatra da nisu istinite. Također vrlo važni detalji koji ih povezuju s pljačkom su materijalni dokazi; rukavice, novčanik, odjeća, maske i pištolj što su pronađeni u stanu u Poreču te novac koji je kod njih pronađen. (M. SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter