Plivanje znaci srecu i veselje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Udruge cerebralne paralize Istarske županije i u realizaciji 3. b razreda pulske Strukovne škole, u povodu Medunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Gradskoj knjižnici otvorena je izložba fotografija "Odraz morskih snova".

Uz izložbu, predstavljen je i projekt "Plivanje za djecu s posebnim potrebama", o cemu je govorila predsjednica udruge Lorena Lazaric Stefanovic, koja je ukratko objasnila da su instruktori su otišli na obuku u Krapinske toplice kako bi naucili poducavati djecu plivanju prema Halliwickovom konceptu.

Lazaric Stefanovic objasnila je da je potom ravnatelj Strukovne škole objerucke prihvatio ideju da se fotografiraju mladi plivaci ukljuceni u projekt tim više što u školi imaju smjer za fotografe, a profesorica Nina Šperanda sa svojim je ucenicima napravila pravi fotosession.

Pulski fotografi donirali su im potom opremu za razvijanje filmova, na cemu im se Lazaric Stefanovic zahvalila. Mladi plivaci inace zimi treniraju u bazenu poliklinike Peharec, a ljeti u moru oko Pule i Medulina. U ovaj projekt, koji nije otvoren iskljucivo za clanove udruge, od 2007. ukljuceno je 15 djece.

Buduci da im je u sjedištu udruge u Rojcu potreban klima- uredaj da bi ih grijao zimi, u susret im je izašla Istarska županija te je uredaj stigao jucer. Procelnica županijskog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozic-Živolic porucila im je da jedva ceka da dode na iducu izložbu da vidi što rade u Rojcu buduci da ce tamo organizirati zimske aktivnosti.


Podijeli: Facebook Twiter