Plivanje u bazenu Delfina 6 umjesto 3 mjeseca

Još kad bi se bazen zimi zatvorio balonom mogao bi se koristiti cijele godine (A. POKRAJAC)
Još kad bi se bazen zimi zatvorio balonom mogao bi se koristiti cijele godine (A. POKRAJAC)

U strojarnici bazena Delfin, jedinog u Istri s olimpijskim dimenzijama i dužinom od 50 metara, montira se složeni sustav dogrijavanja vode, koji će, umjesto tri, omogućiti njegovo korištenje punih šest mjeseci, od početka svibnja do kraja listopada. Voda će se grijati modernim sustavom, čije je srce toplinska pumpa. Sada se preko strojarnice morska voda dovodi cjevovodom iz dubine, tretira i klorira te prebacuje u bazen.

Specijalizirana tvrtka Deltron iz Splita u dosadašnji zatvoreni sustav montira toplinsku pumpu, koja može morsku vodu zagrijati na 35 stupnjeva i podići temperaturu u bazenu za pet do šest stupnjeva, dovoljnih za korištenje prije i nakon ljeta. Da bi se temperatura vode održavala, bazen će se noću pokrivati termičkim prekrivačem, koji će se uskoro nabaviti.

Vrijedna investicija u mnogome će poboljšati uvjete treniranja vaterpolista i plivača dva kluba, koji kao i bazen nose naziv Delfin. Omogućena je donacijom Adris grupe vaterpolo klubu u iznosu od milijun kuna.

Od Branka Rajka, direktora gradske tvrtke Valbruna sport, preko koje se izvode radovi, saznajemo da će za nabavku i montažu toplinske pumpe s opremom i cijevima utrošiti nešto više od 700 tisuća kuna.

Za zimsko pokrivanje bazena balonom trebalo bi osigurati još milijun kuna, za što vaterpolo klub traži nove donacije, a time bi se omogućio cjelogodišnji rad vaterpolo i plivačkog kluba. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter