Plivanje: Puljanke ispale iz A kategorije

Paula Klunić (D. ŠTIFANIĆ)
Paula Klunić (D. ŠTIFANIĆ)

Plivačice Pule samo su se godinu dana zadržale u A kategoriji hrvatskog ženskog plivanja. Nakon što su lani osvajanjem prvog mjesta u B kategoriji izborile plasman među osam najboljih domaćih klubova u ženskom uzrastu, Puljanke su na bazenu zadarskog Višnjika osvojile posljednje mjesto na ekipnom prvenstvu A kategorije i tako ispale iz elitnog razreda.

Nastupivši u sastavu Paula Klunić, Elena Tomac, Stefani Valković, Tea Miloš i Kristina Šekuljica, Pula je nakon isplivanih 16 disciplina prikupila 14.562 boda i tako je skupa sa splitskim Jadranom skliznula u B kategoriju. Slavile su plivačice riječkog Primorja CO s osvojenih 18.306 bodova ispred zagrebačkih klubova ZPK-a i Mladosti, dok su nove članice A kategorije postale plivačice Osijeka i splitskog Mornara.

U konkurenciji plivača tri prva mjesta osvojili su zagrebački klubovi, a s prikupljena 20.893 boda slavila je Mladost ispred ZPK-a i Medveščaka. Najjači razred napuštaju splitski klubovi Grdelin i Jadran, a u njega ulaze dubrovački Jug i splitski Pošk. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter