Plivanje: Izbornik Australije odstupio zbog skandala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik australske plivačke reprezentacije Leigh Nugent podnio je ostavku nakon skandala nastalog objavljivanjem priča o ponašanju australskih plivača na Olimpijskim igrama u Londonu. Nugent, pod čijim je vodstvom australska reprezentacija na OI ostvarila najlošije rezultate u zadnjih 20 godina, odlučio je sam podnijeti ostavku, ali se nada da će se vratiti iako u drugačijoj ulozi.

"Zadnjih četiri do šest mjeseci bili su jako teški za Nugenta", izjavio je predsjednik Australskog plivačkog saveza Barclay Nettlefold. "On je bio uvjeren da mora nešto napraviti. Bio je umoran i iscrpljen".

Australski plivači koji tradicionalno imaju jako dobre rezultate na olimpijskim igrama, vratili su se iz Londona sa samo jednom zlatnom medaljom. Nezadovoljstvo se proširilo nakon napisa o opijanjima, zlostavljanju i zlouporabi lijekova među plivačima. Priznanje petorice plivača da su uzeli Stilnox, sedativ koji Australski olimpijski odbor zabranjuje, te da su sudjelovali u različitim psinama u reprezentaciji, izvršilo je dodatni pritisak na Nugenta. Više plivačica, među kojima je i srebrna Emily Seebohm, izjavilo je da su se žalile glavnom treneru na zlostavljanje od strane svojih muških kolega iz reprezentacija, ali da njihove pritužbe nisu ozbiljno shvaćene.

Nettlefold je kazao da će privremeni izbornik biti imenovan uskoro i to prije prvenstva Australije koje se održava od 26. travnja do 3. svibnja u Adelaideu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter