Plivački maraton: Sv. Eufemijom završen Cro Cup

Obranila lanjski naslov u Cro Cupu - Anja Trišić, KDP Poreč (Snimio Manuel ANGELINI)
Obranila lanjski naslov u Cro Cupu - Anja Trišić, KDP Poreč (Snimio Manuel ANGELINI)

U povodu svete Eufemije, zaštitnice Rovinja, održan je tradicionalni 14. međunarodni plivački maraton od turističkog naselja Vilas Rubin do malog mola na rovinjskoj rivi u dužini od 5.600 metara, što je ujedno bio i deseti, posljednji ovosezonski maraton u bodovanju za Cro Cup.

U Rovinju je ove godine nastupilo čak 78 plivača i 21 plivačica iz Italije, Slovenije, Srbije, Makedonije i Hrvatske, a slavili su 24-godišnji Makedonac Evgenij Popacev iz Skoplja, koji je stazu preplivao za 1:06.14 sati i Splićanka Karla Šitić (1:12.09). Kod plivača drugi je ukupno bio 16-godišnji Splićanin Roko Čopac 1.06.16, a treći njegov sugrađanin Marin Milan (1:06.22). Kod plivačica druga je bila Puljanka Anja Trišić koja nastupa za KDP Poreč (1:14.46), a treća Splićanka Dina Levačić (1:15.39).Najmlađi sudionik plivačkog maratona bio je 12-godišnji Antonio Žgomba iz Arene, dok je najstariji bio 71-godišnji Rovinjac Longino Sošić koji nastupa za Poreč.

U Rovinju je zaključeno 12. natjecanje za Cro Cup, pa su pobjedničke pehare dobili Anja Trišić koja je obranila lanjski naslov, i 15-godišnji Splićanin Duje Milan. U ekipnoj konkurenciji slavili su plivači Splita ispred zadarskog Donata i Poreča, dok su kod plivačica slavile članice Splita ispred Poreča i Primorja. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter