Plivački maraton: Čupev i Ikić nastavili dominaciju

Nepobjediv -  Robert Čupev (Dejan ŠTIFANIĆ)
Nepobjediv - Robert Čupev (Dejan ŠTIFANIĆ)

Počelo je, počelo. Sezona pulskih plivačkih maratona otvorena je već tradicionalno plivanjem perajama. Ukupno 135 plivača i plivačica iz Hrvatske, Slovenije i Češke došlo je na cilj oko 1.300 metara dugog mini maratona Fratarski otok - Bunarina, 11. memorijala Elvino Pliško koji organiziraju RSD Uljanik i KPA Uljanik.

A ovaj je prvi od tri pulska maratona, jer predstoje onaj od Stoje do Valsalina koji je na rasporedu iduće nedjelje, a potom 24. ovog mjeseca slijedi i Cup Stoje, pobjednike dobio u dobro znanim licima.

Četvrti put ukupno slavio je tandem Robert Čupev - Lea Ikić iz medulinske Mladosti. Ovaj je par slavio i lani, a slavili su i 2010. i 2007. godine. Štoviše, Čupevu je ovo bilo deveto uzastopno slavlje, 11. ukupno, dok je Lei ovo bio osmi naslov u ženskoj konkurenciji. Godine prolaze, ali pobjednici se ne mijenjaju.

- Ispada da je moja pobjeda ovdje već klasika. Nažalost, jer već sam u godinama kad bih trebao stati s natjecanjima, ali kad nema boljih… Nadam se da ću nastaviti još dvije godine da osvojim i jubilarno 40. izdanje. Ove godine more je bilo bistro, bez meduza, zbog bure je bilo malih valova, ali bilo je ugodno za plivati i zbog temperature. Rekord? Ne, ne jurim ga više, jer sad ipak treniram puno manje nego ranije, jednom do dva puta tjedno. Stigle su i neke druge obaveze. Pobjedu poklanjam svojoj curi Lei Ikić koja je ovdje bila druga, ali je druga bila i na SP-u u Rusiji - rekao je po ulasku u cilj na Bunarini, nakon točno 12 i pol minuta, Robert Čupev.

Odmah za njim stigla je i Lea, druga ukupno, prva među plivačicama. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter