Pliva uložila 100 milijuna dolara u pogon za lijekove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Plivi je u petak, u nazočnosti premijera Zorana Milanovića, svečano otvoren novi pogon za proizvodnju suhih oralnih oblika lijekova, koji će proizvodnju tableta i kapsula u Plivinim pogonima povećati za dvije milijarde tableta godišnje, ili za više od 25 posto. Investicija vrijedna više od 100 milijuna dolara na Plivinoj proizvodnoj lokaciji u Zagrebu obuhvaća i preseljenje postrojenja za proizvodnju tableta u novi objekt te značajno povećanje kapaciteta proizvodnje sterilnih oblika lijekova. Više od 90 posto novih kapaciteta namijenjeno je izvozu u SAD, Rusiju i tržište Europske Unije.

- Prije samo godinu dana započeli smo najveću investiciju u povijesti Plive. Uložili smo više od 200 milijuna dolara u povećanje kapaciteta u Zagrebu i Savskom Marofu, u otvaranje novih radnih mjesta i novih prilika za gospodarstvo - istaknuo je prilikom otvorenja novog pogona predsjednik Uprave Plive Tihomir Orešković. Zahvaljujući ovom ulaganju, Pliva će dodatno povećati izvoz, a otvoreno je i 200 novih radnih mjesta, pa Pliva danas direktno zapošljava 2.000 radnika, a indirektno putem dobavljača još 15.000 ljudi, istaknuo je Orešković.

Najavljena je i investicija od 20 milijuna dolara za novu sterilnu proizvodnju, u okviru koje će se proizvoditi injekcije produljenog djelovanja. (LJ. BRATONJA MARTINOVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter