Plišo: Želim postati lider u vinskom turizmu

Od ovog tjedna mogu se razgledati vinograd, vinarija te kušati vino u novoj kušaonici
Od ovog tjedna mogu se razgledati vinograd, vinarija te kušati vino u novoj kušaonici

Nadaleko poznata Stancija Meneghetti ovog je tjedna u sklopu svog luksuznog vinskog hotela, restorana i vinarije otvorila kušaonicu vina. Ujedno je tom prilikom vinoljupcima i domaćim vinarima predstavila svoja vina iz zadnje berbe. U novoj kušaonici premijerno su predstavljena i vina iz konavoske Kuće Glavić berbe 2013.

Smješten unutar same vinarije, ovaj je prostor zamišljen kao mjesto gdje gosti mogu kušati i kupiti vina, dobiti sve potrebne informacije kao i razgledati vinograde i vinski podrum uz stručno vodstvo. Na taj način nadopunjena je i zaokružena ponuda ove vinske destinacije.

Nastavljajući tradiciju Stancije Meneghetti, objekt odnedavno posluje kao luksuzni vinski hotel s 4 sobe pružajući gostima privatnost, luksuz i vrhunsku uslugu. U sklopu hotela nalazi se i restoran Meneghetti, otvoren i za ostale goste, temeljen na lokalnim namirnicama i suvremenim tehnikama pripreme, naglašavaju u Stanciji Meneghetti, koja je prošle godine primljena u članstvo ekskluzivnog svjetskog lanca malih hotela i restorana Relais&Chateaux.

Vlasnik stancije Miroslav Plišo ovom je prilikom istaknuo da ga posebno veseli što gostima, osim luksuznog smještaja i vrhunske hrane, napokon mogu ponuditi i potpuni doživljaj radne vinarije s adekvatnim prostorom za kušanje vina.

- Želja mi je da Meneghetti u godinama koje dolaze još proširi svoje kapacitete i postane regionalni lider u ovom sve popularnijem obliku turizma, istaknuo je.

Uzvanici su premijerno mogli kušati i najnovija vina iz ovog podruma - Meneghetti Malvaziju i Chardonnay iz 2013., kao i tri vina linije Kuća Glavić iz 2013. – Rose, Malvasiju dubrovačku i Syrah. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter