Pliško vodi umirovljenike, Martinšic laburiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zdenko Pliško izabran je za predsjednika istarske županijske organizacije Stranke umirovljenika osnovane u ponedjeljak u Vodnjanu. Tu ce dužnost obavljati u cetverogodišnjem mandatu, a zamjenik mu je Predrag Demirovic.

Potpredsjednici su Mario Putinja, Mario Radešic i Romeo Matoševic. Osnovana je i podružnica stranke za grad Vodnjan te je za predsjednicu izabrana Barbara Buršic - Križanac, a za njenog zamjenika Anton Ferlin.

- Želja nam je da u svim gradovima u Istri osnujemo gradske organizacije ili da bar imamo svoje povjerenike. Sljedeci cilj nam je priprema za parlamentarne izbore. Naš temeljni program je briga za bolju svakodnevicu umirovljenika i za bolju socio-zdravstvenu zaštitu sadašnjih i buducih umirovljenika, rekao je Pliško.

Pred potpisivanjem su sporazuma o politickoj suradnji s IDS-om na županijskoj razini, rekao je, takav sporazum u Puli vec je potpisan, a cilj im je u suradnji s tom strankom realizirati program brige za zdravlje starijih osoba na svim razinama. Predstavnici IDS-a, predvodeni predsjednikom stranke, županom Ivanom Jakovcicem posjetili su i skup u Vodnjanu. (P. L.)

Martinšic vodi pulske laburiste


Željko Martinšic novi je predsjednik pulskog ogranka Hrvatskih laburista - Stranke rada. Izabran je pocetkom kolovoza kada je predstavljen program ogranka koji ce na predstojece parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici izaci samostalno, sa svojom listom i kandidatima iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Ogranak, osnovan prije godinu dana, trenutno broji 30-ak clanova i na dobrom je putu da dobije prostor u kojem ce djelovati.

- Zalagat cemo se za prva radnika, raditi na otvaranju novih radnih mjesta koja su moguca jedino kroz pokretanje proizvodnje, ukazivat cemo na propuste bilo vladajucih, bilo opozicije, a nastavit cemo i s inicijativom ukidanja valutne klauzule, rekao nam je jucer Martinšic.

Ogranak ce raditi na angažiranju mladih, pametnih ljudi kojih u Hrvatskoj ima puno, ali su vrlo apoliticni jer misle da ništa ne mogu promijeniti. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter